Blog artikelen
Voorkom dat jij deze 5 fouten maakt bij het kiezen van een trimopleiding

Als je van plan bent om een carrière in het trimvak op te bouwen, is het belangrijk om de juiste opleiding te vinden die bij jou past. Helaas maken veel mensen fouten bij het kiezen van een trimopleiding, waardoor ze teleurgesteld raken en voortijdig afhaken. Voorkom deze fouten en maak de juiste keuze voor jouw…

Voorkom dat jij deze 5 fouten maakt bij het kiezen van een trimopleiding

Als je van plan bent om een carrière in het trimvak op te bouwen, is het belangrijk om de juiste opleiding te vinden die bij jou past. Helaas maken veel mensen fouten bij het kiezen van een trimopleiding, waardoor ze teleurgesteld raken en voortijdig afhaken. Voorkom deze fouten en maak de juiste keuze voor jouw toekomst!

Fout 1: Kiezen voor de goedkoopste opleiding Veel mensen denken dat ze geld besparen door voor de goedkoopste opleiding te kiezen, maar dit is meestal niet het geval. Het gezegde is niet voor niks ‘goedkoop is duurkoop!’ Een opleiding die goedkoop is, zal vaak minder uitgebreid zijn en weinig praktijkervaring bieden. Dit kan betekenen dat je onvoldoende voorbereid bent op de uitdagingen die het vak met zich meebrengen, wat op termijn geld kost. Daarnaast is het als hondentrimmer belangrijk om goede prijzen te vragen voor je diensten. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar het kan juist helpen om een beter evenwicht te vinden tussen werk en ontspanning. Door hogere prijzen te vragen, hoeft je niet zo hard te werken om je inkomen te verdienen. Dit betekent dat je minder honden per dag hoeft te trimmen en dus minder uitgeput raakt. Hierdoor ben je meer ontspannen en kun je de honden ook op een meer ontspannen manier behandelen en de tijd voor ze nemen. Dit leidt tot blijere baasjes en gezonder, tevredener honden. Het is belangrijk om te realiseren dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Door minder honden te trimmen, maar wel tegen hogere prijzen, kun je je werkdruk verminderen en meer genieten van je werk. Bovendien draagt het bij aan je eigen welzijn en het welzijn van de honden die je trimt.

Investeer dus in je toekomst en kies voor een opleiding die een goede prijs-kwaliteit verhouding biedt

Fout 2: Onvoldoende investeren in jezelf en je toekomst Een andere fout die mensen maken, is onvoldoende investeren in zichzelf en hun toekomst. Als je wilt slagen in het trimvak, moet je bereid zijn om tijd en geld te investeren in jezelf en je opleiding. Investeren in je opleiding is een investering in jezelf en in je toekomst. Het levert je later geld op en zorgt ervoor dat je beter voorbereid bent op de uitdagingen van de praktijk.

Fout 3: Niet kijken of de visie van de opleiding strookt met jouw visie. Het trimmen van honden is veel meer dan alleen het knippen of scheren van haar. Een holistische visie en werkwijze is voor ons een belangrijk onderdeel van de opleiding. Dit betekent dat je niet alleen de kneepjes van het vak en de praktische vaardigheden leert, maar ook over de verzorging van honden en het bevorderen van hun welzijn en gezondheid. Kies daarom voor een opleiding die jouw visie op de verzorging van honden omarmt.

Fout 4: Niet kijken naar erkenning door branchevereniging ABHB Erkenning door branchevereniging ABHB is een teken van een basis kwaliteit. Een opleiding die erkend is door de branchevereniging, betekent dat de opleiding voldoet aan hun kwaliteitsstandaarden.

Fout 5: Ervaring en kwalificaties van docenten niet beoordelen De ervaring en kwalificaties van docenten zijn belangrijk voor de kwaliteit van de opleiding. Docenten met veel praktijkervaring en de juiste kwalificaties kunnen je veel leren en je beter voorbereiden op de praktijk. Kies daarom voor een opleiding waar docenten beschikken over de juiste ervaring en kwalificaties en waar je volop gelegenheid krijgt om te leren van hun kennis en ervaring.

Conclusie: Als je een carrière als hondentrimster overweegt, is het belangrijk om de juiste opleiding te vinden die bij jou past. Voorkom deze 5 fouten en maak de juiste keuze voor jouw toekomst! Investeer in je opleiding, kies voor een opleiding met een visie die bij jou past, een erkenning door branchevereniging ABHB, en docenten met veel ervaring en de juiste kwalificaties. Zo zet je de basis voor een succesvolle carrière als hondentrimster.

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.