Veelgestelde vragen over hondentrimmen

Hieronder vind je enkele van de meest gestelde vragen over hondentrimmen.
Klik op het plusje naast de vraag om het antwoord te zien.

Het beroep Honden- of Kattentrimmer is een  beroep dat je niet enkel uit een boekje kan leren. Je werkt met scherp materiaal en levende have die niet altijd stil staat. Hoeveel theoriekennis je ook hebt, trimmen is een vak dat je het beste in de praktijk leert en daarbij heb je begeleiding van een professional nodig. Het antwoord is dus NEE!

De opleiding Hondentrimmen is geschikt voor iedereen die in de eerst plaats van honden houdt, maar ook een creatief en afwisselend beroep wil. Enkele andere eigenschappen die van pas komen: geduldig, begripvol, bereid hard te werken.

De opleiding Hondentrimmen kost €1949,-. Dit is inclusief theorieboek, praktijkmap, toegang tot de online leeromgeving, theorie-examen en de vier onderdelen voor het praktijkexamen, maar exclusief herexamens.

Het herexamen voor het theoriegedeelte kost €50,00. Het praktijkexamen kost per onderdeel €125,00.

We hebben diverse opleidingslocaties in Nederland & België:  Hedel (Gelderland) en Amstenrade (Limburg) en Koersel-Beringen (BE)

Er is geen vooropleiding vereist

De opleidingen starten jaarlijks in april en oktober.

De lessen vinden 1x per maand op zaterdag plaats van 10.00 – 16.00 uur

Ja, na het behalen van je diploma kan je direct starten met je eigen salon of als werknemer in een bestaande trimsalon.

We geven onze studenten graag persoonlijke aandacht om ze naar hun diploma te kunnen coachen. Onze klassen bestaan daarom uit maximaal 10-15 personen.

Het is mogelijk om de opleiding versneld te doen. Je kan er dan voor kiezen om in plaats van 1x per maand 2x per maand naar school te gaan en daarnaast 3-4 dagen stage te lopen per week.

Dat is uiteraard mogelijk. Iedereen leert het vak in zijn eigen tempo, dus je schrijft je pas in voor de examens als jij er klaar voor bent. Bovendien zijn we er ons van bewust dat er altijd onvoorziene omstandigheden op je pad kunnen komen waardoor je studievertraging op kunt lopen.

De Trimacademie is de meest uitgebreide opleiding Hondentrimmen die de hoogste standaard aan kwaliteit stelt en biedt, waarbij het welzijn en welbevinden van de huisdieren centraal staat.. De opleiding is erkend door de ABHB en wordt op 4 locaties in Nederland aangeboden. Naast alle vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, leren we je ook de kneepjes van het ondernemerschap.

Ja, wij zijn erkend door de vakvereniging ABHB.

Het is helaas niet mogelijk om vrijstelling te krijgen voor het theorie-examen, omdat deze jaarlijks aangescherpt wordt. Voor reeds behaalde praktijkonderdelen behaald bij een ander ABHB erkend opleidingsinstituut is dit wel mogelijk, mits dit aan ons huidige examenreglement voldoet.

Het is mogelijk om per module te betalen.

Uiteraard. Vakkennis en bij blijven in je vak hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij organiseren daarom jaarlijks diverse actuele lezingen, workshops en trainingen

Waarom kies je voor De Trimacademie?

Vul je gegevens in en ga meteen aan de slag!

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
E-book Waarom kies je voor De Trimacademie?