Blog artikelen
Ontspanning als sleutel tot een gezonde geest en een succesvol bedrijf

Stress is een veelvoorkomend probleem in onze huidige maatschappij en kan een grote impact hebben op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Als ondernemer is het vaak extra lastig om de balans te vinden tussen werk en ontspanning, omdat je altijd bezig bent met je bedrijf en er altijd wel iets te doen is. Toch…

Ontspanning als sleutel tot een gezonde geest en een succesvol bedrijf

Stress is een veelvoorkomend probleem in onze huidige maatschappij en kan een grote impact hebben op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Als ondernemer is het vaak extra lastig om de balans te vinden tussen werk en ontspanning, omdat je altijd bezig bent met je bedrijf en er altijd wel iets te doen is. Toch is het juist voor ondernemers van groot belang om regelmatig te ontspannen en stress te verminderen. In deze blog lees je waarom ontspanning zo belangrijk is en hoe je stress kunt verminderen.

Waarom ontspanning zo belangrijk is

Ontspanning is essentieel voor een gezonde geest en lichaam. Als we gestrest zijn, produceren we hormonen zoals cortisol, die onze gezondheid kunnen schaden als ze te lang aanwezig zijn. Wanneer we ontspannen, produceren we hormonen zoals serotonine en oxytocine, die ons juist een gevoel van welzijn en geluk geven. Regelmatig ontspannen kan dus helpen om onze hormoonbalans te herstellen en ons lichaam en geest gezond te houden.

Daarnaast kan ontspanning ook helpen om onze productiviteit te verhogen. Wanneer we gestrest zijn, kunnen we ons moeilijk concentreren en ons werk niet goed doen. Door regelmatig te ontspannen, kunnen we ons hoofd leegmaken en ons beter concentreren op ons werk. Zo kunnen we meer gedaan krijgen in minder tijd.

Ten slotte kan ontspanning ook helpen om beter te slapen. Wanneer we gestrest zijn, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen en goed te slapen. Door regelmatig te ontspannen, kunnen we ons lichaam en geest tot rust brengen en beter slapen. Zo kunnen we de volgende dag uitgerust en energiek aan de slag.

Hoe je stress kunt verminderen

Er zijn verschillende manieren om stress te verminderen en meer te ontspannen. Hieronder vind je enkele tips:

 1. Meditatie en mindfulness: Meditatie en mindfulness kunnen helpen om je gedachten tot rust te brengen en meer in het moment te leven. Er zijn verschillende apps en online cursussen beschikbaar om te leren mediteren en mindfulness toe te passen.
 2. Beweging: Beweging kan helpen om stress te verminderen en je energieker te voelen. Ga bijvoorbeeld wandelen, joggen of yoga doen om je lichaam in beweging te krijgen.
 3. Creatieve activiteiten: Creatieve activiteiten zoals schilderen, tekenen of schrijven kunnen helpen om je gedachten te verzetten en meer te ontspannen.
 4. Ontspanningsoefeningen: Ontspanningsoefeningen zoals ademhalingsoefeningen of yoga nidra kunnen helpen om je lichaam en geest te ontspannen.
 5. Zelfzorg: Zorg goed voor jezelf door gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig tijd voor jezelf te nemen. Plan bijvoorbeeld een dag per week in waarop je niet werkt en je volledig focust op ontspanning en zelfzorg.

  Business Retreat voor ontspanning en groeiAls holistisch therapeut en business coach weet ik als geen ander hoe belangrijk ontspanning is voor ondernemers. Daarom organiseer ik samen met Elke Zabel van Trimvit een business retreat voor trimmers waarin ontspanning en groei centraal staan. Tijdens dit driedaagse retreat krijg je alle ruimte om te ontspannen, op te laden en echt even in te checken bij jezelf, terwijl je ook aan je business werkt.

  Je krijgt een tweepersoonskamer alleen tot je beschikking met douche en toilet en in een oase van rust met Brabantse gastvrijheid. Het hele weekend is voorzien van uitstekend eten, een geweldige sfeer en prettige collega´s als jouw gezelschap. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van mij en Elke en zijn er verschillende workshops rondom ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.

  Dus, gun jij jezelf een weekend waarin jij centraal staat en jezelf weer volledig kunt opladen en ontspannen? Kijk dan voor meer informatie en aanmelding op https://trimvit.nl/retreat/ en investeer in jezelf én je bedrijf!

   

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.