Blog artikelen
Omarm je angsten en volg je zielsroep

Heb je ooit het gevoel gehad dat er iets dieper, iets groters, iets méér op je wacht? Heb je ooit gevoeld dat je ziel je roept om een nieuwe richting in te slaan in je leven? Dat kan een angstaanjagend gevoel zijn, maar het kan ook een spannende kans zijn voor transformatie en groei. Dit…

Omarm je zielsroep± word honden/ of kattentrimster

Heb je ooit het gevoel gehad dat er iets dieper, iets groters, iets méér op je wacht? Heb je ooit gevoeld dat je ziel je roept om een nieuwe richting in te slaan in je leven? Dat kan een angstaanjagend gevoel zijn, maar het kan ook een spannende kans zijn voor transformatie en groei.

Dit gevoel kan bijzonder sterk zijn wanneer het gaat om je carrière. Misschien voel je een diepe verbinding met dieren en een verlangen om bij te dragen aan hun gezondheid en welzijn. Maar hoe zet je die passie om in een winstgevend bedrijf? En hoe ga je om met de angsten die je tegen kunnen houden? Wat als de angst groter is dan het verlangen?

Natuurlijk, hier is een uitgebreidere versie van dit gedeelte van het artikel:

Het pad van passie naar winst kan vol zijn met obstakels, en vaak zijn die obstakels onze eigen angsten. Deze angsten kunnen ons verlammen en voorkomen dat we onze dromen najagen en onze zielsroep beantwoorden. Maar angst hoeft je niet te verlammen – het kan juist een kans zijn voor groei en transformatie.

Bovendien is het hebben van deze angsten heel normaal. Sterker nog, je bent daar niet uniek in. In dit artikel wil ik het met je hebbben over de  drie meestvoorkomende angsten en hoe je deze angsten kan  transformeren.

 1. Angst om te falen – Dit is de angst om te struikelen, om te vallen, om niet op te kunnen staan. Het is een angst die velen van ons kennen, vooral als we overwegen om een nieuwe richting in te slaan. Falen kan echter ook worden gezien als een kans om te leren en te groeien. Elke mislukking is een leermoment dat ons dichter bij succes brengt.
 2. Angst voor succes – Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd om bang te zijn voor succes. Maar deze angst kan voortkomen uit de onzekerheid en verandering die succes met zich mee kan brengen. Wat als je niet aan de verwachtingen kunt voldoen? Wat als je alles verliest wat je hebt opgebouwd? Maar onthoud, succes betekent niet noodzakelijk grote veranderingen of het verlies van wat je hebt – het kan ook een verdieping en uitbreiding zijn van wie je al bent en wat je al hebt.
 3. Angst voor veroordeling– Als sociale wezens zijn we vaak bang voor afwijzing en kritiek. De angst om afgewezen of bekritiseerd te worden door onze maatschappij, familie of vrienden kan diep geworteld zijn. Maar bedenk dat iedereen die ooit iets groots heeft bereikt, kritiek heeft moeten doorstaan. Uiteindelijk is het jouw leven en jouw reis, en de meningen van anderen hoeven je niet te bepalen.

Dus, hoe kan je deze angsten transformeren?

 • Herken je angsten– Het eerste wat je moet doen is je angsten onder ogen zien. Identificeer wat je precies bang maakt. Accepteer deze angsten als een normaal onderdeel van het proces.
 • Onderzoek je angsten – Waar komen je angsten vandaan? Zijn het ervaringen uit het verleden, of zorgen over de toekomst? Het begrijpen van de bron van je angsten kan je helpen om ze te overwinnen.
 • Herformuleer je angsten – Zet je angsten om in positieve affirmaties. In plaats van te denken ‘Ik ben bang om te falen’, kun je zeggen: ‘Elke mislukking brengt me dichter bij succes.’
 • Onderneem actie – Angst heeft minder greep op ons als we actief stappen ondernemen naar onze doelen. Elke actie, hoe klein ook, is een stap vooruit.
 • Zoek ondersteuning – Je hoeft het niet alleen te doen. Zoek ondersteuning in een mentor, een coach, of een ondersteunende groep mensen. Ze kunnen je helpen om gemotiveerd en geaard te blijven.
 • Blijf trouw aan jezelf – Je angsten en twijfels kunnen soms luidruchtig zijn, maar dat betekent niet dat ze gelijk hebben. Diep van binnen, weet je wat het beste voor je is. Vertrouw op je innerlijke wijsheid en volg je eigen pad, niet het pad dat anderen voor je hebben uitgestippeld.
 • Beoefen zelfcompassie – Wees geduldig en aardig voor jezelf terwijl je dit pad bewandelt. Het is geen gemakkelijke reis, maar het is jouw reis. Elke stap die je zet, hoe klein ook, is een teken van moed.
 • Blijf leren en groeien – Onthoud dat je niet perfect hoeft te zijn. Fouten en mislukkingen zijn geen tekenen van zwakte, maar kansen om te leren en te groeien. Geef jezelf de vrijheid om te experimenteren, te struikelen en weer op te staan.Het is belangrijk om te onthouden dat angst deel uitmaakt van het menselijk zijn. Het is een signaal dat we uit onze comfortzone stappen, en dat is precies waar groei plaatsvindt. Dus de volgende keer dat je je angstig voelt, feliciteer jezelf dan. Het betekent dat je op het punt staat om te groeien.

  Uiteindelijk is de reis naar het najagen van je passie en het beantwoorden van je zielsroep er een van moed, zelfontdekking, en transformatie. Het is een reis die je steeds dichter bij je authentieke zelf brengt en je helpt om een leven en een carrière te creëren die in lijn zijn met je ware waarden en verlangens.

  Ik hoop dat deze inzichten je helpen om je angsten onder ogen te zien en ze te transformeren in krachtige katalysatoren voor verandering en groei. Vergeet niet, je bent moediger dan je denkt, sterker dan je lijkt, en capabeler dan je je ooit hebt voorgesteld. Ga met moed vooruit en vertrouw op het proces.

  Ik geloof in jou en je vermogen om je zielsroep te volgen. En ik ben hier om je te ondersteunen op je reis. Dus ga vooruit, zet die eerste stap. Je weet nooit waar het je naartoe kan leiden.

  En vergeet niet: je hebt de kracht om van je passie voor dieren een winstgevende carrière te maken. Een carrière waar je meer voldoening en energie uit je werk haalt, een betere balans tussen werk en privé vindt, en een bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van de dieren waar je zo van houdt. Het is tijd om je droom werkelijkheid te maken. En ik kan niet wachten om te zien waar JOUW reis je naartoe brengt.

  Onthoud: Je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen, maar je moet beginnen om geweldig te zijn.

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.