Blog artikelen
Nooit was ik zo ver gekomen zonder een goede opleiding en juiste begeleiding

In 2016 verloor ik mijn baan door een fusie. Een uitstekend moment om mijn droom “werken met dieren” waar te gaan maken. Na verschillende dingen te hebben bekeken en geprobeerd, sprak het trimmen mij het meeste aan. Maar om echt een beeld te krijgen van het vak, heb ik eerst bij twee verschillende salons een dagje…

TRIM Blog Foto's (3)

In 2016 verloor ik mijn baan door een fusie. Een uitstekend moment om mijn droom “werken met dieren” waar te gaan maken. Na verschillende dingen te hebben bekeken en geprobeerd, sprak het trimmen mij het meeste aan. Maar om echt een beeld te krijgen van het vak, heb ik eerst bij twee verschillende salons een dagje meegelopen. En ja hoor, ook ik had het virus te pakken. Ondanks de bewustwording dat het een zwaar beroep is en het zeker niet alleen uit knuffelen bestaat, heb ik me met hart en ziel er aan overgegeven.

Nu moest ik alleen nog een opleiding vinden. Ik wou graag een opleiding die erg uitgebreid is en na een aantal uren speurwerk op het internet kwam ik toch echt uit bij De Trimacademie. Geen moment spijt. Het is een opleiding die niet alleen naar de vachtverzorging kijkt, maar alle aspecten van de hond komen aan bod; van geboorte tot ziekten, van voer tot gedrag,etc.

Ik heb theorieles gehad van Jessica Kremer Frijling en heb ook mijn stage bij haar mogen doen en bij Carla Jansen, ook een docent van de Trimacademie. Stage is het moment waar je je theorie in de praktijk uitvoert en waarbij je “hands on” dit juist leert te doen.

De examens waren pittig, maar dat gaf me ook het gevoel dat je het diploma niet cadeau krijgt, maar wel zelf hebt verdient. Niet alleen wordt er op een examen gekeken naar het eindresultaat, maar zeer zeker ook naar de andere aspecten die bij dit prachtige vak horen: omgang met het dier, gebruik van je gereedschappen, ergonomie, enz.

Zelf ben ik 1 keer gezakt. En terecht, je moet namelijk wel de voorborst van een Golden laten zitten. Twee maanden later alsnog geslaagd voor dit onderdeel in Arnhem. Fijn dat je dan bij een andere locatie van de Trimacademie kunt deelnemen aan de examens en je niet hoeft te wachten op een nieuw examenmoment bij je eigen locatie. Zo heb ik een brede opleiding genoten en veel extra zaken en handigheden geleerd.

Na het afronden van mijn opleiding heb ik mijn salon aan huis geopend. Inmiddels ben ik bijna 2 jaar geopend/ Het gaat goed! “Ik ben erg tevreden”.

Inmiddels heb ik ook meegedaan aan verschillende wedstrijden en een aantal daarvan zelfs mogen winnen. Dit blijf ik ook doen. Ik probeer met mijn Labradoodle Abby 2x per jaar deel te nemen aan deze leuke en leerzame wedstrijden. Even later werd ik ook gevraagd om een stukje in het vakblad Groomers Europe te schrijven. Dat geeft toch wel een gevoel van trots.

Om op hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om mij verder te specialiseren in verschillende rassen probeer ik ca. 4x per jaar een workshop of cursus te volgen en bezoek ik met regelmaat vakbeurzen en evenementen.

Nooit was ik zo ver gekomen zonder een goede opleiding en de juiste begeleiding.

 

Narda Trip – van Maanen

Trimsalon Marley Assen

 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.