Blog artikelen
Klanten zijn net mensen

In de wereld van trimsalons draait alles niet alleen om het verzorgen van huisdieren, maar ook om het maken van echte, oprechte menselijke connecties. Klanten zijn immers meer dan een naam in je agenda of degene die de rekening betaalt aan het einde van de dag. Het zijn mensen met gevoelens, behoeften en verlangens. En…

Klanten zijn net menssen

In de wereld van trimsalons draait alles niet alleen om het verzorgen van huisdieren, maar ook om het maken van echte, oprechte menselijke connecties. Klanten zijn immers meer dan een naam in je agenda of degene die de rekening betaalt aan het einde van de dag. Het zijn mensen met gevoelens, behoeften en verlangens. En als we er even bij stilstaan, zijn ze niet zo anders dan wij.

Een kernaspect van deze menselijke connectie is de behoefte om gezien, geliefd en gehoord te worden. Deze behoeften zijn net zo fundamenteel voor onze klanten als ze voor ons zijn. Hoe we hier als trimsalon mee omgaan kan het verschil maken tussen een klant die blijft en een klant die besluit elders heen te gaan. Dus hoe doen we dat, deze drie essentiële basisbehoeften vervullen, zonder in te leveren op tijd of winst?

Gezien worden

Het begint allemaal met gezien worden. In een trimsalon betekent dit veel meer dan alleen een vlotte groet bij binnenkomst. Het gaat erom dat we de tijd nemen om elk huisdier en hun eigenaar echt te zien. Bijvoorbeeld, de teckel van mevrouw De Vries is niet zomaar een hond op de trimtafel; het is Bella, die nerveus wordt bij het geluid van de waterblazer. En mevrouw De Vries is niet alleen een klant, maar een toegewijde hondenmoeder die trots is op haar meest waardevolle bezit: Bella.

Geliefd worden

Dan hebben we geliefd worden. Nee, we zijn geen datingbureau, maar we hebben allemaal behoefte aan een beetje liefde. In de trimsalon betekent dit dat we een omgeving van warmte en acceptatie creëren, zowel voor de klant als hun huisdier. Kleine gebaren kunnen hier een groot verschil maken. Bijvoorbeeld, Bella een paar extra aaitjes geven wanneer ze nerveus is of mevrouw De Vries een compliment geven over hoe goed ze voor Bella’s vacht zorgt.

Gehoord worden

Als laatste, maar zeker niet als minste, is gehoord worden. Wanneer een klant iets deelt, of het nu een zorg is of een suggestie, is het cruciaal dat we laten zien dat we luisteren. Niet alleen door te knikken en ‘ja’ te zeggen, maar door actie te ondernemen. Als mevrouw De Vries bijvoorbeeld aangeeft dat Bella nerveus wordt bij het geluid van de waterblazer, kunnen we misschien gebruik maken van een handfòhn, droogcabine of Bella eerst laten wennen aan het geluid voordat we beginnen.

Ik weet wat je nu denkt: “Dat klinkt geweldig, maar al die aandacht kost tijd, en tijd is geld!” En je hebt helemaal gelijk. Daarom is het belangrijk om in je tarieven rekening te houden met de tijd die nodig is om deze menselijke connecties te maken. Niet alleen zal dit je helpen om betere relaties met je klanten op te bouwen, maar het kan ook bijdragen aan de algehele klanttevredenheid en de loyaliteit van klanten op de lange termijn. En trouwe klanten betekent stabielere inkomsten voor jouw trimsalon.

Het is ook waardevol om te bedenken dat aandacht en zorg niet altijd extra tijd hoeven te kosten. Vaak gaat het er gewoon om dat je echt aanwezig bent in het moment met je klant en hun huisdier. Door volledig aanwezig te zijn, kun je beter inspelen op de behoeften en zorgen van je klanten, wat uiteindelijk kan leiden tot meer efficiëntie en minder misverstanden.

Bovendien, door rekening te houden met de behoeften van klanten en hen te laten zien dat je hen echt waardeert, creëer je een omgeving waar mensen graag terugkomen. En dat is uiteindelijk de sleutel tot een succesvolle trimsalon.

Daarom is het zo belangrijk om te streven naar trimsalons waar iedereen zich gezien, geliefd en gehoord voelt. Door echte menselijke connecties te maken, kunnen we een omgeving creëren waar klanten zich gewaardeerd en begrepen voelen. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait: het creëren van een plek waar zowel mensen als hun huisdieren graag naar terugkeren, keer op keer.

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.