Blog artikelen
Keuzes maken vanuit je hart

November lijkt altijd een beetje een kale maand. De bomen verliezen hun bladeren, buiten is het sneller donker en het weer wordt koud en guur. November voelt een beetje als stilte voor de storm in aanloop naar de feestdagen. Toch heeft november ook best wat te bieden als het om bijzondere dagen gaat. In deze…

TRIM Blog Foto's (12)

November lijkt altijd een beetje een kale maand. De bomen verliezen hun bladeren, buiten is het sneller donker en het weer wordt koud en guur. November voelt een beetje als stilte voor de storm in aanloop naar de feestdagen. Toch heeft november ook best wat te bieden als het om bijzondere dagen gaat. In deze regio vieren we bijvoorbeeld op 11 november Sint-Maarten. De kinderen in de basisschoolleeftijd gaan met lampionnen langs de deur om liedjes te zingen en snoep op te halen. Op 13, 16 en 17 november vinden respectievelijk de Dag van de Ondernemer, Trouw aan Jezelf Dag en Dag van de Student plaats. De onderwerpen die bij deze dagen horen vind ik erg belangrijk en toepasselijk om op in te haken.

Je leven leven ten volste kan alleen als je leert luisteren naar wat jij wilt en daar naar handelt. Trouw aan jezelf zijn en een goede basis om van overleven naar leven te gaan, bereik je door aan je eigenwaarde te werken, verbinding met jezelf aan te gaan en keuzes te maken vanuit je hart in plaats vanuit angst en oude patronen.

Sandra Hooyer (50), eigenaar van Hondentrimsalon Daisy en docente van de locatie Erica (Drenthe) vertelt over haar opvattingen omtrent ondernemen als hondentrimmen en trouw aan jezelf zijn:

“ Als pubermeisje wist ik al dat ik ondernemer wilde worden, ik had altijd banen waarbij verantwoordelijkheid en zelfstandigheid hoog in het vaandel stond.

Ondernemerschap betekent voor mij: Zelfstandigheid , verantwoordelijkheid en een bedrijf kunnen leiden en bedrijven naar mijn eigen geloof.

Ondernemerschap betekent ook: Zorgen. zorgen voor inkomen, want vandaag niet werken is morgen geen brood op de plank. Maar ook zorgen zoals in dit Corona jaar. Kan ik blijven ondernemen? Hoe ga ik mijn hypotheek betalen als ik mijn bedrijf niet meer mag uitoefenen? Tot nu toe is deze ellende in onze branche ons bespaard gebleven, maar mijn hart huilt voor alle ondernemers die failliet zijn gegaan en hun droom hebben zien verdwijnen. Bij elk bedrijf wat er failliet gaat, zijn er ongeveer tien andere bedrijven die minder inkomen hebben daardoor. De andere kant van dit Corona jaar is de enorme creativiteit van vele ondernemers om toch inkomen te creëren op een andere manier. Dat is een ondernemer! Altijd bezig om iets te verzinnen waardoor we weer door kunnen.

In onze branche, die van hondentrimsalons, zijn veel verschillende manieren om te ondernemen.

Zo heb je trimmers/sters die het fantastisch vinden om de hele dag alleen te zijn en trimmers die personeel hebben. Of trimmers die stagiaires opleiden zoals ik. Ik vind het heerlijk om mensen een beroep te leren. En geef dan ook al vele jaren lang met plezier de praktijk- en theorielessen. Elke vorm van ondernemen in deze branche is goed, zolang je dit maar met hart en ziel doet en trouw aan jezelf blijft.

Ik ben ook ooit alleen begonnen en mijn eerste leerling kwam toevallig “op mijn pad”. Zo ben ik erin gerold en dat is volledig uit de hand gelopen zoals ik zelf altijd zeg. Maar dit is op een goede manier volledig uit de hand gelopen, want ik was er zelf bij. Ik heb het laten gebeuren en dat voelde goed!

Ik ben een persoon die sterk op de intuïtie van mezelf vertrouw. Voelt iets niet goed? Dan doe ik het niet. Ik laat mij niet dwingen tot handelingen bij een hond waar ik zelf niet achter sta. Ik ga geen wolhonden scheren, ook al wil de eigenaar mij veel geld betalen daarvoor. Ik ga geen ernstig agressieve honden behandelen, omdat de eigenaar zelf de hond niet onder controle heeft of niet heeft opgevoed. Ik ga niet in de avonden aan het werk omdat de eigenaar van de hond overdag niet vrij is. Ik hou mij altijd aan mijn eigen geloof. Dat hoort bij mijn bedrijf, mijn karakter en mijn visie van ondernemen. Natuurlijk is in 95% van de gevallen de klant koning, maar ik blijf altijd de keizerin.

Maar trouw, vertrouwen, eerlijkheid, jezelf blijven, kansen bieden en soms krijgen? Dat zijn dingen die bij mij heel erg belangrijk, zo niet het belangrijkste zijn. Hier bouw ik nog steeds op en mijn bedrijf met mij mee.”

Sharon Hidding (23), sinds 2019 eigenaar van Trimsalon De Tobbe in Nieuw-Amsterdam en oud-student van De Trimacademie:

“Trouw aan jezelf zijn betekend voor mij om de dingen te doen doe ik leuk vind. Mijn grenzen stellen en nee durven te zeggen wanneer deze bijna overschreden worden. Trouw aan mezelf zijn is voor mij ook eerlijkheid, ambitie en ondernemend zijn. Ik kan slecht stilzitten en daar word ik dus absoluut niet gelukkig van. Ik moet bezig zijn, het liefst met honden. Ik ben een van de gelukkigen die mag doen wat ze wil en waar ze ècht gelukkig van wordt. Het ondernemen geeft mij vertrouwen en neemt mijn onzekerheden die ik soms heb weg. Ik stel mijn grenzen en durf nee te zeggen.”

Ondernemen en trouw aan jezelf zijn, zijn twee dingen die voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Trouw aan mezelf worden en zijn, betekende voor mij ondernemer worden, maar andersom is ondernemer zijn ook trouw aan mezelf zijn en blijven. De afgelopen jaren heb ik op meerdere vlakken veel geïnvesteerd in mijn bedrijven.

In december maak ik altijd de balans op: wat ging er goed, wat ging er minder goed, waar sta ik, waar wil ik naar toe. Afgelopen december besloot ik dat 2020 het jaar werd waarin ik in mezelf ging investeren. Ik heb gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling met name op het spirituele vlak. Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt om na 18 jaar worstelen met mijn gewicht definitief voor een maagverkleining te kiezen. Door Corona werd ik uiteindelijk pas eind augustus geopereerd, maar wat ben ik dankbaar dat ik heb doorgezet. Een andere manier waarop ik in mezelf heb geïnvesteerd, is door veel bijscholing te volgen. Ik heb sinds februari Level 1 tot en met 4 van Healing Touch for Animals doorlopen, heb een tweedaags seminar met George Goginashvili gevolgd en vorige week heb mijn eerste diploma in Thèta Healing weten te behalen.

Ben jij er ook klaar voor om trouw aan jezelf te zijn en keuzes te maken vanuit je hart? Als daar werken vanuit je liefde voor dieren bij hoort, dan help ik je daar graag bij.

 

 Jessica

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.