Blog artikelen
Je bent nooit uitgeleerd als ondernemer

Je bent nooit uitgeleerd als ondernemer. Althans dat is mijn mening en tevens één van mijn levensmotto's. Hoewel ik mijn diploma al een tijdje op zak heb en al een paar jaar zelf les, lezingen en workshops geef, probeer ik in mezelf te blijven investeren en bij te blijven leren. Sterker nog; Iedere ondernemer zou

Je ben nooit uitgeleerd

Als je denkt dat je alles al weet, dan blijf je allerminst bescheiden en ligt de valkuil van arrogantie op de loer. En door valkuilen, het zegt het al, kan je alleen maar keihard op je bek gaan. Niemand houdt bovendien van arrogante personen. Met zelfbewustheid is niks mis, maar denk niet dat je alles al weet. Het zorgt ervoor dat je de wereld met oogkleppen tegemoet treedt en daardoor mis je een hoop!

Een andere sleutel tot succes is motivatie. Zonder motivatie wordt je werk een sleur en alleen een manier om geld te verdienen. En misschien wel het belangrijkste ingrediënt tot succesvol ondernemen; passie.

Passie is het verschil tussen een baan en een carrière.

Herinner je nog het moment dat je had besloten dat je honden- en/of kattentrimster te gaan worden?  Dat gevoel dat zich meester van je maakte toen je je in ging schrijven voor een opleiding en uiteindelijk toen je naar je examens toe werkte? 

Ging het altijd even makkelijk? Nee. Niks in het leven gaat zonder vallen en opstaan. Juist de meest succesvolste mensen zijn over het algemeen het vaakst gevallen en soms ook ongekend diep, maar altijd krabbelden ze weer overeind. Lukt het niet op de ene manier, dan zijn er nog zoveel andere manieren om het te proberen. Toen we als kind leerden lopen, zijn we ook vaak gevallen en het deed vaak pijn! Desondanks loopt ieder mens zonder beperkingen nu rond zonder erbij na te denken. Voor ondernemen geldt hetzelfde. Niemand is als ondernemer geboren. En zeker in onze branche is het ondernemerschap een ondergeschoven kindje. We leren een vak, maar vaak wordt er gemakshalve aan het ondernemer worden en zijn voorbij gegaan. Zonde, want daardoor blijven veel trimsters in de marge rommelen. De tarieven en de inkomsten zijn hierdoor te laag en mede daardoor denkt de consument vaak nog dat wij de hele dag betaald met hondjes knuffelen en knutselen. De werkelijkheid is vaak anders; lange dagen, hard werken en vieze werkzaamheden die onderbetaald worden. 

Ik ga ook geregeld naar lezingen en workshops. Uiteraard om iets nieuws te leren en op mijn leerlingen over te kunnen brengen. Zou ik naar die bijscholingen gaan met de gedachte dat ik toch niks nieuws ga leren en het allemaal wel weet, dan kan ik net zo goed het geld in mijn eigen zak houden, mijn tijd anders investeren en thuis blijven. De afgelopen maanden heb ik onder andere een lezing door dierenarts Kelly van Amersfort bijgewoond en een workshop over de West Highland White Terriër en de Pomeranian gevolgd, daarnaast heb ik een coaching traject gevolgd bij Marleen van Baal van HondZakelijk . Was ik dan niet al succesvol? Ik vond van wel, maar ik wil dat ook graag blijven èn verbeteren. De wereld verandert elke dag. Mensen veranderen, dus mijn klanten ook. Ik ben zelf ook niet meer dezelfde persoon als ik was toen ik aan mijn opleiding begon. Dat geldt ook voor werkmethodes, technologieën, apparatuur en technieken. Stilstand is achteruitgang.

Hoewel ik veel dingen al wist en ook toepas in mijn bedrijfsvoering, heb ik interessante en nieuwe dingen geleerd tijdens mijn gesprekken met Marleen, maar bovenal werd ik weer even op scherp gezet. Actief blijven denken en vooral niet in problemen denken, maar in oplossingen. Ik ben weer opnieuw geïnspireerd en gemotiveerd om mijn passie voort te blijven zetten èn te verbeteren. 

 

  • Hou voor jezelf duidelijk wat je doelen zijn. Zowel op korte, als op lange termijn.
  • Hoe ga je deze doelen realiseren en met welke middelen?
  • Bedenkt geen smoesjes, doe het!

Ik heb zelf bijvoorbeeld een notitieboekje wat ik altijd in mijn tas heb zitten en zelfs op mijn nachtkasje ligt (op een of andere manier komen de beste ideeën altijd in me op als ik bijna in slaap val). Ik heb het boekje in verschillende secties verdeeld: privé, huishouden, trimsalon, De Trimacademie, stagiaires, mijn kennel, etc. Ditzelfde heb ik op mijn telefoon en laptop aangemaakt. Ook heb ik op mijn laptop en Pinterest mappen aangemaakt met inspirerende quotes en andere ideeën die ik hoop te realiseren of me helpen om mijn doelen te realiseren.

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.