Blog artikelen
Wist je dat een kwart van de Nederlanders ongelukkig is in zijn werk?

Herken jij jezelf in een of meer van onderstaande dingen? Vraag je je regelmatig af of je werk nog wel bij je past? Kost je werk je veel energie? Wil je meer voldoening uit je werk halen? Meer balans tussen werk en privé? Diep van binnen weet je dat het anders moet. Dat het echt…

gooihetroeromin2020

Herken jij jezelf in een of meer van onderstaande dingen?

Vraag je je regelmatig af of je werk nog wel bij je past? Kost je werk je veel energie? Wil je meer voldoening uit je werk halen? Meer balans tussen werk en privé? Diep van binnen weet je dat het anders moet. Dat het echt tijd is voor wat nieuws, maar dat valt nog niet mee. Je werk, partner, gezin en andere dingen gaan net even voor kiezen voor jezelf, maar tegelijk heb je weinig energie, verlang je naar rust, meer waardering en voldoening.

Werken neemt een groot deel van je leven in; het levert inkomsten, zodat je een dak boven je hoofd hebt en je eten en kleding kan kopen. Maar het levert je ook sociale interactie, zelfvertrouwen en zelfrespect op en biedt je de mogelijkheid om je talenten te ontwikkelen en op jouw manier een bijdrage aan de wereld te leveren. Je moet je alleen vragen of je leeft om te werken of werkt om te leven. Hoe mooi is het dan dat je werk dat je kan werken vanuit je passie? Dat je werk kan doen wat ècht bij je past? Werk dat niet voelt als werk?

Het kan best spannend zijn om veel geld, tijd en energie te investeren in jezelf en in je ontwikkeling. Misschien ben je bang dat je investering je onvoldoende of überhaupt niets oplevert of vind je het veel geld en ben je bang dat je dit niet terugverdient. Misschien vind je het eng om aan iets nieuws te beginnen, het vertrouwde op te geven of vind je het moeilijk of zelfs egoïstisch om de focus op jezelf te leggen en in jezelf te investeren of voel je je schuldig naar anderen aan wie je de tijd (en/of het geld) niet kan besteden?

Juist door in jezelf te investeren en te kiezen voor je eigen ontwikkeling, kan je uiteindelijk meer mensen helpen. Als je durft te kiezen voor jezelf (dat is wat anders dan egoïstisch zijn), kan je meer genieten van het leven, waardoor je er meer voor anderen kan zijn.

Met het nieuwe jaar voor de deur is nu het moment aangebroken om te doen wat jíj echt leuk vind. Als je het nu niet doet, dan doe je het waarschijnlijk nooit! Ben je er klaar voor om in 2022 in het diepe te springen óf heb je nog twijfels of het beroep honden- of kattentrimmer wel is weggelegd voor jou?

Wanneer je een sterkere positie in de arbeidsmarkt wenst, is het starten van een omscholings- of doorgroeitraject een verstandige keuze. Je vergroot je baankansen, verkleint de kans om werkloos te worden (of langer te blijven) en kan meegroeien met de ontwikkelingen die in de arbeidsmarkt gaande zijn.

Het STAP-budget is een toegankelijke subsidieregeling voor werkenden of werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Kijk hieroor op:
https://www.stapacademy.nl/

 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.