Blog artikelen
Ik wil een eigen trimsalon – deel 5

Eindelijk is het dan zover: Je hebt je diploma gehaald, je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je trimsalon is ingericht, je website in de lucht, tijd om de deuren te openen en de eerste klanten te ontvangen.

TRIM Blog Trimsalon deel 5

Ook al hou je er wellicht niet van om persoonlijk in de belangstelling te staan, een feestelijke opening met een Open Huis is de uitgelezen kans om met zo min mogelijk kosten zoveel mogelijk aandacht voor jouw trimsalon te vragen en mensen enthousiast te maken.

Stappenplan

1. Start met een brainstorm met je familie, vrienden, collega’s of toekomstige klanten. Zij hebben vaak originele en leuke ideeën voor een opening. Leg het aan hen voor en schrijf alles op wat er in jullie opborrelt.

2 Kijk naar je doelgroep. Wat voor publiek komt naar je evenement? Organiseer je iets voor gasten tussen de 30-50 jaar, dan is jouw doel anders dan voor pubers. 

3. Ga je een officiële opening verrichten? Wie gaat dit dan doen? Iemand in jouw familie of bijvoorbeeld de burgermeester, een wethouder of misschien zelfs een BN’er? Zorg er voor dat je deze mensen op tijd strikt. 

4. Maak een gastenlijst. Nodig je familie en vrienden uit. Zij hebben wellicht niet allemaal een huisdier, maar ongetwijfeld in hun netwerk wel mensen die dat wel hebben. Vergeet ook niet (toekomstige) samenwerkingspartners uit te nodigen zoals de dierenarts, dierenwinkel, pension, hondenschool, etcetera. Zij zijn de kortste en snelste schakel met jouw doelgroep. 

5. Nodig je gasten persoonlijk uit of stuur een officiële uitnodiging per post of e-mail. Maak een Facebook evenement aan, omschrijf je evenement, noem de locatie en het tijdstip en nodig mensen uit. Op die manier bereik je misschien al toekomstige klanten en heb je tevens een kleine indicatie van het aantal bezoekers. 

6. Het hoeft echt niet enorm veel geld te kosten, maar zorg voor een hapje en een drankje. Zet een dienblad met drankjes (cola, cola light, seven up, sinas, sap, witte en rode wijn, bier) klaar en vraag iemand van je gezin, familie of vrienden of hij of zij iedere bezoeker wat aan te bieden en deze constant aan te vullen. Maak ook een grote schaal met hapjes en zet her en der een paar bakjes met chips en nootjes. 

7. Laat je bezoekers niet met lege handen naar huis gaan. Stel een goodiebag samen met daarin uiteraard een flyer van jouw trimsalon met een leuke openingsactie, maar benader ook je samenwerkingspartners voor promotiemateriaal en proefmonsters. 

8. Stuur een redactioneel artikel naar de plaatselijke krant, kabelkrant, nieuwssite, etc. voor je opening om geïnteresseerden te trekken, maar uiteraard om ook gratis reclame te maken. Dit doe je ook na je opening om te vertellen hoe het was. Misschien worden niet beide artikelen geplaatst, maar niet geschoten is altijd mis! En natuurlijk plaats je deze berichten ook op je eigen website en social media!

Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners zijn enorm belangrijk. Zij beschikken al over een groot netwerk en kunnen veel voor je betekenen. Het beste ga je al ruim voor je opening met deze partners kennismaken. Vertel wie je bent, wat je doet, wat jullie wellicht voor elkaar kunnen betekenen en dat je graag met hen wil samen werken. Blijf het contact ook op regelmatige basis onderhouden. Ik heb onder andere een samenwerking met de dierenkliniek waar ik zelf ook klant ben. Ik stuur klanten naar hen toe wanneer ik bijvoorbeeld oormijt, ontstoken ogen of iets in die trant vermoed en op hun beurt sturen ze weer mensen naar mij voor de vachtverzorging. Zo nu en dan breng ik dan bijvoorbeeld eens een taart langs om hen hiervoor te bedanken. Zo is het voor alle partijen dankbaar. 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.