Blog artikelen
Hoe bedenk je de naam van jouw trimsalon?

Een naam bedenken voor je trimsalon kan een moeilijk klusje zijn. Als je dit leest bent ben je waarschijnlijk van plan een eigen trimsalon te beginnen en ben je nog op zoek naar een pakkende en originele naam. Met de naam van een kan veel gezegd worden, maar hoe kies je nu een goede naam

TRIM Blog Foto's (15)

Schakel je netwerk in

De naam van je trimsalon hoeft natuurlijk niet door jezelf bedacht te worden. Durf je omgeving erbij te betrekken door vrienden, familie of bekenden te vragen voor het meedenken van een naam voor jouw trimsalon. Wanneer jij een mooie naam hebt bedacht of wanneer een ander met een goed idee komt, dan ben je er nog niet. Vraag je netwerk dan om feedback om te controleren of de naam écht passend is bij jouw trimsalon.

Less is more

Om te voorkomen dat jouw naam duizend in een dozijn wordt, is het dan ook aan te raden gedurende de brainstormfase om zo breed mogelijk te denken en veel mogelijkheden naast elkaar te leggen. De naam moet natuurlijk wel een link hebben met het trimmen, de producten en diensten die jij wilt gaan aanbieden. Verzamel daarom eerst zoveel mogelijk namen die er in het brainstormproces voorbij komen. Pak pen en papier en neem enlele uren de tijd om alle termen die je te binnen schieten te noteren. Schrijf alles op. Het maakt niet uit hoe onlogisch sommige namen misschien klinken. Wegstrepen kan altijd nog. Misschien brengt een op het eerste oog gekke naam jou later wel op heel andere ideeën. Sterker nog, ik flapte mijn naam (Doggy Style) er als eerste en als grap er uit, maar dat werd hem uteindelijk wel!

Plan een brainstormsessie

De naam van jouw trimsalon zal dus vanuit jouw netwerk naar voren moeten komen of langzamerhand geperfectioneerd worden door de feedback die je krijgt. Plan een brainstormsessie in om de naam te bespreken met een klein groepje (ongeveer 5) mensen. Hoe meer diversiteit in je brainstormgroepje hoe beter, dus probeer verschillende mensen aan je groepje toe te voegen; een ondernemer, iemand die verstand heeft van reclame, een (toekomstige) klant, etcetera.

Begin in je brainstormgroepje eerst met een onderwerp (bijvoorbeeld ‘natuurlijk’ of ‘glamour’) en geef iedereen een 10-15 minuten om alles op te schrijven waar hij of zij aan denkt. Daarna kan de brainstorm echt beginnen. Wanneer het niks oplevert kies je een ander onderwerp kiezen en opnieuw beginnen.

Maak een top tien

De naam van de trimsalon hoeft nog niet vast te staan na de eerste brainstormsessie. Probeer echter wel een top tien van namen te maken die goed aansluiten bij je doelgroep, de activiteiten en het imago van jouw trimsalon. Wanneer je een top tien hebt dan kan je je omgeving daarover laten stemmen of kan je zelf de minst leuke gaan afstrepen. Uiteindelijk zal de beste optie overblijven en eindig jij met een passende naam.

Wees origineel en controleer beschikbaarheid

Namen van trimsalon zijn tegenwoordig overal op het internet te vinden, maar vergeet echter niet vanuit je eigen kracht en doelgroep te denken. Kies je naam omdat het goed past bij waar het voor staat, maar laat het niet te veel lijken op de naam van een naam van een collega. Je hoort uit te gaan van de visie van jouw bedrijf, jouw doelgroep , de producten en behandelingen die jij wilt aanbieden.

Voordat je de gekozen bedrijfsnaam gaat gebruiken op je website, posters, flyers en een stapel visitekaartjes laat drukken, controleer je eerst de beschikbaarheid bij de Kamer van Koophandel.  Je mag geen bedrijfsnaam voeren die al in gebruik is of sterk lijkt op de naam van eventuele concurrenten of bestaande merken, al kunnen de voorwaarden in onderlinge regio’s wel enigszins verschillen. Voorkom teleurstellingen door al tijdens het brainstormen gebruik te maken van Google naar bestaande trimsalons die overeenkomsten vertonen met de mogelijkheden die jij in gedachten hebt.

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.