Blog artikelen
Het gebruik van handdoeken tijdens het trimmen van katten

Ja, er zit een kat onder die handdoek. Ik wil je voorstellen aan Diva, maar zegeeft de voorkeur aan anonimiteit. Zolang er een handdoek over haar ligt, kan ik alles met hem doen, inclusief wassen, afdrogen en uitborstelen. Onnodig te zeggen dat ik tijdens de behandeling van Diva een behoorlijk aantal handdoeken er door jaag….

Handdoek

Ja, er zit een kat onder die handdoek. Ik wil je voorstellen aan Diva, maar zegeeft de voorkeur aan anonimiteit. Zolang er een handdoek over haar ligt, kan ik alles met hem doen, inclusief wassen, afdrogen en uitborstelen.

Onnodig te zeggen dat ik tijdens de behandeling van Diva een behoorlijk aantal handdoeken er door jaag.

Maar Diva is geen ongebruikelijke kat als het gaat om trimmen. Over het algemeen gebruik ik veel handdoeken tijdens het verzorgen van katten.

Hoe gebruik ik ze?

  1. Om stress te verlichten. Katten zullen met hun pootjes kneden of zich ergens aan vastgrijpen om stress te verlichten. De zachte handdoeken zijn perfect omdat ze hun poten of klauwen geen pijn doen. Of het nu in het bad is of bovenop de tafel, de kat zit op een stapel zachte handdoeken.
  2. Grenzen stellen. Katten halen troost uit afgebakende ruimtes. Daarom houden ze zo van dozen. Voor een groot deel van de behandeling houd ik de kat dicht bij mijn lichaam. Zelfs het oprollen van wat handdoeken en het omringen van de kat kan een kalmerend effect hebben. Daarom werkt het inbakeren in handdoeken, ook wel Kitty Burrito, zo goed bij het drogen van katten. Laten we Happy Hoodies niet vergeten. Ze beschermen niet alleen hun oren, ze zitten ook goed tegen hun hoofd.
  3. Om prikkels te verminderen. Het gezegde “hear no evil, see no evil, do no evil” in actie. Of meer specifiek; passiviteit. In het geval van Diva, zolang hij losjes bedekt is, is ze fantastisch.

Handdoeken zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn gereedschapsset voor het trimmen van katten.

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.