Blog artikelen
Goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn dromen met deadlines

Neem nu, met de kerstdrukte voor de deur, even de tijd om een voorspoedig nieuwjaar en een droom met een deadline te creëren! Een recente studie verdeelde mensen die goede voornemens maakten in twee groepen. • Degenen die goede voornemens voor het nieuwe jaar maakten en opschreven. • Degenen die een goed voornemen voor het…

Doelen zijn dromen met deadlines

Neem nu, met de kerstdrukte voor de deur, even de tijd om een voorspoedig nieuwjaar en een droom met een deadline te creëren! Een recente studie verdeelde mensen die goede voornemens maakten in twee groepen.

• Degenen die goede voornemens voor het nieuwe jaar maakten en opschreven.
• Degenen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben gemaakt, maar hebben nagelaten het op te schrijven.

En weet je wat? De resultaten waren verbluffend. Voor de groep die hun goede voornemens voor het nieuwe jaar niet opschreven, hield slechts 4% zich aan hun goede voornemen. Maar voor de mensen die het voornemen hadden opschreven, had maar liefst 44% van hen zich aan hun Nieuwjaars-besluit gehouden.

Verhoog je kansen!
“Je kunt geen doelwit raken, als je het niet kunt zien”, zegt motivational speaker Brian Tracy. En hij heeft zó gelijk. Een droom is een wens. De meeste mensen schrijven hun wensen niet op: de meeste wensen komen dus niet uit.

Een andere beroemde uitspraak van hem is:

“Doelen die opgeschreven zijn, zijn dromen met een deadline.”

Dus heb jij je goede voornemens voor het nieuwe jaar al gemaakt? Heb jij je pen al op het papier gezet, of je vingers op het toetsenbord? Als je slechts een paar minuten de tijd neemt om je dromen op papier te zetten, wordt je kans op succes vertienvoudigd. Dus laten we beginnen!

De puzzelstukjes in elkaar leggen
Dus wat zijn je doelen – wat zijn je dromen – wat zijn je ambities? Als je ze echt wilt laten gebeuren, stel dan een plan samen.
Wil je gaan voor het trimmen van zes tot acht honden per dag? Heb jij je dag opgedeeld zodat je precies weet hoeveel tijd je aan elk huisdier kunt besteden om de klus te klaren? Misschien omvat jouw plan het verdelen van verschillende soorten honden die je elke dag trimt om jouw doel te bereiken. Het besluit tot deze verdeling kan komen door de grootte van de honden die je krijgt. Of misschien ligt het aan de moeilijkheidsgraad. Het is duidelijk dat het makkelijker is om een Beagle te wassen dan een Poedel een volledige trimbeurt te geven.
Wil je gediplomeerd trimmer worden of naar wedstrijden gaan? Wat voor soort kennis moet je opdoen voordat je daar succesvol in bent? Moet je eerst de basis van het trimmen van honden leren? De basis zou anatomie, modellen, stijlen en patronen zijn. Vervolgens komt het beheersen van technische vaardigheden zoals; baden, borstelen, ontklitten , drogen, scheren, knippen, plukken. Als de basis eenmaal staat, is het tijd om een ras te kiezen. Kies één ras – en slechts één ras. Concentreer je op dat ene ras. Lees boeken, bekijk video’s van topprofessionals over het ras. Studeer samen met professionele fokkers en trimmers. Ga naar hondenshows, woon workshops en seminars bij. Als je eenmaal een ras onder de knie hebt, zul je het veel gemakkelijker vinden om over andere rassen te leren.

Maak een stappenplan, een lijst, een plan
Wil je een eigen bedrijf starten? Wat is er dan voor nodig om dat mogelijk te maken? Maak een overzicht van de stappen die je moet nemen om ervaring op te doen om je eigen salon te openen. Als je eenmaal de ervaring hebt, is het tijd om een volwaardig businessplan te maken. Een goed doordacht businessplan zal jouw ‘roadmap’ zijn om je eigen bedrijf succesvol op te starten.
Wat je doel ook is, het is belangrijk om dat op papier te krijgen. De stijl die je neerzet, is helemaal van jou. Sommige mensen zetten alleen de hoofdlijnen op papier, anderen doen het beter met een eenvoudige lijst. Weer anderen vinden dat mindmaps buitengewoon goed werken. Wat je stijl ook is: schrijf het op. Hoe gedetailleerder je bent over de benodigde stappen, hoe groter de kans dat je zult slagen.

Maak een vision board of droombord
Plak het dan ergens op, waar je het gaat zien. Stel er een tijdlijn voor op en begin er mee om elke gedetailleerde stap te voltooien. De stappen kunnen klein zijn, maar soms zijn kleinere stappen goed. Elke keer dat je de trap naar succes opklimt, geeft het je een gevoel van voldoening.
Het nieuwe jaar staat voor de deur. Wat wil je bereiken? Maak die goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wat je doelen ook zijn, onthoud ze door ze gewoon op te schrijven. De kans is dan veel groter dat je ze waarmaakt.

 

En wil je ècht lekker gaan knallen in 2023 en je dromen manifesteren? Volg dan voor slechts €27 exclusief BTW de challenge ‘Maak van 202 jouw jaar’.

In deze challenge ga je aan de slag met leren hoe jij jezelf niet langer tegenhoudt om jouw doelen te halen en hoe jij gaat werken vanuit jouw zone of genius. Samen maken we jouw dromen en doelen megahelder en ontdek je hoe jij deze in 2023 waar gaat maken. Ook krijg je:
• 3 waardevolle sessies
• Werkboek om je successen en dromen te bepalen
• Community om al jouw vragen te stellen en successen te delen

Schrijf je hier in

 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.