Blog artikelen
Geef je droom niet op!

Weet je. Ook ik vind het leven soms moeilijk. De wereld verandert snel en soms lijkt het alsof allerlei gebeurtenissen buiten je macht je lot lijken te bepalen. Dan is het verleidelijk om je dromen op te geven. Maar nu is het moment waarop je die dromen meer dan ooit nodig hebt. Niemand begint depressief…

Geef je droom niet op

Weet je. Ook ik vind het leven soms moeilijk. De wereld verandert snel en soms lijkt het alsof allerlei gebeurtenissen buiten je macht je lot lijken te bepalen. Dan is het verleidelijk om je dromen op te geven. Maar nu is het moment waarop je die dromen meer dan ooit nodig hebt.

Niemand begint depressief en verslagen aan het leven. Kinderen barsten van dromen en ambities – maar naarmate we ouder worden, ontwikkelen we overtuigingen die ons machteloos maken. We hebben te maken met mislukkingen en tegenslagen.

Veel mensen geven hun dromen op en we geven onze dromen om allerlei redenen op. Toch is geen van deze redenen een echt excuus om niet langer je beste zelf te zijn. Velen vallen ten prooi aan beperkende overtuigingen en geven het daarom op.

Ze zijn bang om te falen. Veel mensen opereren vanuit angst in het leven – en faalangst is een van de meest voorkomende angst! Als deze mensen een keer falen, is het verleidelijk om helemaal op te geven. Ze zeggen dan: “Ik ben hier gewoon niet goed in” en kiezen voor de gemakkelijke uitweg: het falen accepteren.

Anderen geloven er niet in. We hebben niet allemaal het geluk omringd te zijn door vrienden en familie die ons ondersteunn.. Geef je dromen niet op alleen omdat andere mensen denken dat je het niet kunt. Gebruik deze overtuiging van anderen juist om ze het tegenovergestelde te bewijzen en nog harder te werken.

Sommige menen vervelen zich. Werken aan je dromen kan vermoeiend zijn, maar niet saai. De waarheid is dat als je je verveelt, je dromen je waarschijnlijk niet inspireren. Het is tijd om je blauwdruk te onderzoeken en jezelf af te vragen: werk ik aan doelen die ik wil of die anderen willen?

Het kan ook zijn dat je op een plateau zit. Atleten, ondernemers en beroemdheden: elke succesvolle persoon heeft op een bepaald moment in zijn leven een plateau bereikt. Als je het gevoel hebt vast te zitten in het leven, is het essentieel om te erkennen dat plateaus een normaal onderdeel zijn van het bereiken van je doelen.

Weer anderen geven hun dromen op, omdat ze snakken naar zekerheid. Zekerheid – de behoefte om pijn te vermijden en plezier te ervaren – is een van de krachtigste menselijke behoeften. Als je erover nadenkt om je dromen op te geven, vraag jezelf dan af of je echt gewoon de behoefte voelt om in je comfortzone te blijven.

Belangrijkste redenen om nooit op te geven

  • Je dromen opgeven is de gemakkelijke uitweg. Het is vaak comfortabeler om je leven door je omstandigheden of andere mensen te laten bepalen, maar op die manier zul je nooit voldoening vinden.
  • Groei is essentieel voor mensen. Als je niet groeit, ga je dood. Hoewel succes het doel is, zijn de ervaringen die je onderweg opdoet net zo waardevol omdat ze onze menselijke behoefte aan groei vervullen. Leven – en groei – is wat er gebeurt als we onze dromen najagen.
  • Je weet nooit hoe dicht je bij succes bent. De kleinste veranderingen kunnen de grootste resultaten opleveren. Je bent altijd slechts enkele millimeters verwijderd van je volgende succes. Jouw doorbraak zou wel eens om de hoek kunnen liggen. Geef je dromen niet op als je zo dichtbij bent.
  • Je zult je altijd afvragen wat er had kunnen zijn. We kennen allemaal mensen met spijt – en niemand wil eindigen zoals zij. Het zijn de mensen die in het verleden leven en altijd denken aan wat had kunnen zijn. Dat is waar je terechtkomt als je je dromen opgeeft.
  • De beloning van je dromen verwezenlijken is geweldig. Niets is te vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je eindelijk een droom hebt gerealiseerd en voor jezelf een buitengewoon leven hebt creëert. Je springt elke ochtend uit bed van opwinding. Je hebt financiële vrijheid en liefdevolle relaties. Je zult leven in een staat van constante vreugde en overvloed.

 

Hoe te stoppen met het opgeven van je dromen

Het leven van je dromen opbouwen vergt toewijding en focus. Met hard werken en het juiste plan kun je alles overwinnen. Geef je dromen niet op – gebruik in plaats daarvan deze benaderingen:

  1. Verander je verhaal

Het enige dat je weerhoudt van wat je wilt, is je verhaal over waarom je het niet kunt hebben. Dromen opgeven gaat niet over de buitenwereld – het gaat over het vinden van een onstuitbaar geloof in jezelf. Het gaat erom de beperkende overtuigingen te herkennen die je tegenhouden en je verhaal te veranderen, zodat je je in plaats daarvan sterker voelt.

  1. Verbinden met jouw doel

Wanneer de meeste mensen in de verleiding komen om hun dromen op te geven, is dat niet omdat ze lui of verveeld zijn. Het is omdat ze doelen hebben gesteld waar ze niet echt gepassioneerd over zijn. Als je je ongeïnspireerd voelt, geef je dromen dan niet op. Ontdek je uiteindelijke doel in het leven en verbind elke actie die je onderneemt en elke beslissing die je neemt terug naar dat doel. Je zult je inspiratie weer aanwakkeren.

 

  1. Verander obstakels in kansen

Het verschil tussen succes en falen is jouw perspectief. Succesvolle mensen herformuleren uitdagingen als kansen om te leren en te groeien. Ze vinden de les in elke mislukking en passen deze toe op hun toekomstige beslissingen. Ze weten dat het leven in jouw voordeel gebeurt, niet voor jou. Verander op deze manier je manier van denken en het opgeven van dromen is geen optie meer.

 

  1. Maak een strategie

Het is gemakkelijk om tegen jezelf te zeggen: “Geef je dromen niet op”, maar het is veel moeilijker om wilskracht om te zetten in actie. Wilskracht alleen is niet genoeg. Als we blijvende verandering willen bewerkstelligen, hebben we een effectieve strategie nodig.  Onderneem vandaag actie om te beginnen met krijgen wat je wilt in het leven.

 

  1. Vier kleine successen

Je hoeft niet te wachten om jouw succes te vieren. Elke dag is een geschenk en elke dag bereiken we iets. Als je eenmaal een strategie hebt gemaakt, zorg er dan voor dat je de kleinere stappen herkent en viert die je naar je grote doel zullen brengen. En oefen altijd dankbaarheid voor alles wat je hebt. Je trekt positieve energie aan die je naar je dromen zal stuwen.

Dus geef alsjeblieft JOUW dromen NIET op!

Liefs,
Jessica

 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter





Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.