Blog artikelen
Gebitsbehandelingen toevoegen aan je dienstverlening

Februari is de Maand van de Gebitsverzorging: een jaarlijks terugkerend fenomeen om aandacht te vragen voor een gezond gebit voor alle honden en katten. Als het gaat om het gezond houden van onze honden, wordt door veel eigenaren het belang van mondhygiëne over het hoofd gezien. Maar liefst 8 op de 10 honden van drie…

0001-16243616585_20210131_192023_0000

Februari is de Maand van de Gebitsverzorging: een jaarlijks terugkerend fenomeen om aandacht te vragen voor een gezond gebit voor alle honden en katten. Als het gaat om het gezond houden van onze honden, wordt door veel eigenaren het belang van mondhygiëne over het hoofd gezien. Maar liefst 8 op de 10 honden van drie jaar en ouder hebben last van gebitsproblemen. Naast voorlichting (lees HIER de blog die ik voor mijn klanten schreef), zijn er veel aanvullende diensten die de mondgezondheid van de hond van jouw klant en jouw inkomen kunnen verbeteren. Sommige salons bieden bijvoorbeeld een dienst zo eenvoudig als het poetsen met tandpasta en een mondspray aan en verkopen dit als “ademfrisse behandeling”. Anderen maken gebruik van een ultrasone tandenborstel om tandsteen te verwijderen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn veel mogelijkheden.

Gebruik in de eerste plaats geen menselijke tandpasta. Honden spugen het niet uit en menselijke tandpasta is bovendien niet eetbaar. Sterker nog, het bevat xylitol wat giftig is en dodelijk kan zijn voor honden. Onthoud daarnaast dat je geen dienst verleent die veterinaire zorg vervangt. Zelfs met de beste gereedschappen, producten en vaardigheden moeten problemen met het glazuur van de hond, opeenhoping van tandvlees onder de tandvleesrand, parodontitis, afgebroken tanden en verzonken tanden, om er maar een paar te noemen, behandeld worden door een dierenarts. De eigenaar moet de mond van zijn of haar hond minimaal jaarlijks grondig te laten onderzoeken.

Onderwijs jezelf over de orale anatomie van honden. Leer hoe je losse tanden, verzonken tanden, mondtumoren en parodontitis herkent. Weet hoeveel tanden het gebit van een hond heeft en hoe ze heten. Als je op het internet zoekt naar “hondengebitskaart”, zijn er veel die je kunt afdrukken en bestuderen. Overweeg je om een ​​rapport aan te bieden met een overzicht van de tanden. Op de website van de Maand van het Gebit, kan je deze downloaden. Op deze manier kan je de getroffen tand, tanden of gebied omcirkelen. De eigenaar kan dat gebruiken om de dierenarts te informeren over mogelijke problemen. Probeer een goede werkrelatie te onderhouden met je plaatselijke dierenartsen. We streven tenslotte allemaal gezonde dieren na.

Wees je er van bewust dat er virussen zijn die oraal van hond op hond kunnen worden overgedragen. Zorg ervoor dat je alle gereedschappen en je handen tussen honden desinfecteert. Canine Oral Papilloma Virus, beter bekend als hondenwratten, is een virus dat oraal kan worden overgedragen. Deze wratten hebben vaak een vlezig, bloemkoolachtig uiterlijk en kunnen worden overgedragen via je handen en gereedschap, evenals via voer- en waterbakken en hondenspeelgoed. Als de hond een duidelijke lijder hiervan is, kan je deze weigeren. Als je het virus pas ontdekt als je al in de mond aan het werk bentt, moet je alles desinfecteren en de eigenaar informeren. Waarschijnlijk vind je slechts één of twee wratten. Maar ook ziektes zoals Bordetella (kennelhoest) worden niet alleen overgedragen via de lucht, maar ook via geïnfecteerde voorwerpen, zoals tandenborstels.

Er is een breed scala aan materialen en producten om uit te kiezen. Van tandpasta met leversmaak en een stukje gaas om je vinger gewikkeld tot ultrasone tandenborstels. Een zoekopdracht op internet naar “tandverzorgingsproducten voor honden” levert tientallen opties op. Het is belangrijk om een ​​product of productlijn te kiezen om je dienst mee te starten. De klant moet weten waarvoor hij betaalt. Productlijnen die folders aanbieden, voegen autoriteit toe aan je dienstverlening en kunnen informatief zijn. Probeer een productlijn te kiezen die je klanten thuis kunnen gebruiken en verkoop deze aan de klant voor extra inkomsten.

Voorbeelden hiervan zijn een antibacteriële spray voor dagelijks gebruik om de adem op te frissen en helpen om tandplak en tandsteen te voorkomen.

Het ontwikkelen van de vaardigheden om in de bek van een hond te werken, kost tijd en oefening, net als elk ander aspect van het trimmen die je tot nu toe hebt overwonnen. Het poetsen van de buitenkant van de tanden is niet zo moeilijk met uitzondering van de onderste kiezen. De binnenkant vergt wat meer oefening en training van de hond. Het goede nieuws is dat de binnenkant van de tanden van nature schoner blijft. Maar dit betekent niet dat je ze kan overslaan; alleen dat ze doorgaans minder werk zijn om te onderhouden. Rol bijvoorbeeld een washandje of handdoekje op en laat ze aan de ene kant bijten, terwijl je aan de andere kant werkt.

Bedenk bij het bepalen van wat u wilt vragen voor een behandeling wat je momenteel per uur voor het trimmen in rekening brengt. Zorg ervoor dat je meer of in ieder geval hetzelfde bedrag vraagt al. Je zult spijt hebben van te lage prijzen voor je dienst. Niemand heeft baat bij een aanvullende dienst die eigenlijk minder oplevert dan alleen het trimmen van de hond. Bepaal de tijd die je aan de dienst wilt en kunt besteden en breng dienovereenkomstig kosten in rekening. Houd ook rekening met benodigdheden en eventuele opleiding bij het kiezen van je prijs.

Het goede nieuws is, welke dienst je ook kiest, alleen al de gebitscontrole is al de moeite waard! Alle informatie over mondgezondheid is waardevol voor de baasjes van onze klantjes! ✂

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.