Blog artikelen
Een huis en leven vol honden – deel II

Ilse Truijen won dit jaar De Trimacademie Beurs. Gedurende haar opleiding geeft ze een kijkje achter de schermen door regelmatig een blog te schrijven. En dan ineens ben ik op de helft van de opleiding. Al heel wat stagedagen achter de rug en halverwege module II. Deze module bestaat voornamelijk uit theorie. Heel wat pittiger…

TRIM Blog blog

Ilse Truijen won dit jaar De Trimacademie Beurs. Gedurende haar opleiding geeft ze een kijkje achter de schermen door regelmatig een blog te schrijven.

En dan ineens ben ik op de helft van de opleiding. Al heel wat stagedagen achter de rug en halverwege module II. Deze module bestaat voornamelijk uit theorie.

Heel wat pittiger dan het stukje theorie uit de eerste module. Maar ook dat gaat (hopelijk 😅) goed komen. Voordat ik aan de opleiding begon, dacht ik dat 100 stagedagen echt enorm veel was. Ik ben nu ongeveer op de helft en geloof me, die dagen heb je echt nodig! Ik snap niet dat er trimmers zijn die denken dat ze het vak wel even kunnen uitoefenen na een dag of veertig stage lopen. Of het zijn echt mega natuurtalenten 😳 Ik begrijp nu ook wel waarom er best veel beunhazen zijn die je hondje voor een tientje trimmen.

Een paar weken geleden ging het even wat minder. Ik had het idee dat het me eerder gewoon veel makkelijker afging. Ik had het gevoel dat ik echt liep te klooien, wat ik voorheen helemaal niet had. Maar ik denk dat je nu pas in gaat zien wat er beter en netter kan en je wil goed werk afleveren, waar je stagebegeleider niets op aan kan merken. Natuurlijk wordt mijn stagebegeleider ook steeds kritischer, wat ook moet en ze laat me nu ook af en toe de tijdsdruk voelen. Daar krijg je straks ook mee te maken. Gelukkig ben ik aardig stressbestendig 😉 De dagen in de trimsalon zijn werkelijk geweldig. Elke week kijk ik er naar uit. Ik vind het zo leuk om te doen en het geeft me echt veel voldoening. Ik kan dan ook niet wachten tot ik over een aantal maanden mijn diploma mag behalen. Ik merk trouwens dat ik een zwak begin te krijgen voor de buitenlandse adoptiehondjes. Vooral de honden met de grootste rugzakjes. Die hondjes met een verhaal, ik vind het vaak ook de fijnste honden om te trimmen, ze lijken echt dankbaar.

Op zo’n dag in de trimsalon vliegt de tijd voorbij. Je moet ook echt wel in de gaten houden dat je op tijd eet en drinkt., want ik merk dat ik te weinig drink op zo’n dag en dat de rest dat ook te weinig doet. Ik leer ook steeds meer andere trimmers kennen en natuurlijk ook mede-stagiaires. Superleuk en gezellig natuurlijk. Altijd fijn om ook hun verhalen en ervaringen te horen. Ik ga binnenkort nog bij een aantal van deze trimsters koffiedrinken. Natuurlijk kijken hoe hun salons eruit zien en heel veel vragen stellen. Heel erg leerzaam. Ik ben ook erg benieuwd hoe zij hun salons ingericht hebben. Fijn ideeën opdoen voor als ik straks zover ben. Ik heb al enorm veel plannen, maar eerst nog even sparen. Want het is wel allemaal een hele investering.

Ook merk ik dat mensen vaak geen idee hebben wat deze opleiding en het werk nou eigenlijk inhoudt. Ze denken dat je na een maandje of drie wel aan de slag kunt als trimster en dat je dan fijn de hele dag een beetje met hondjes aan het friemelen en knuffelen bent 🤣 Nou, niet dus! 😊 Natuurlijk hoort knuffelen er zeker ook bij, maar het is soms echt zwaar, vooral als honden niet mee werken, oud zijn, bang zijn of agressief zijn. Dan ben je echt kapot en zeker als je zo’n dag hebt dat je allemaal van deze gevalletjes hebt. Hoe lekker is het als je dan een dag hebt met allemaal fijne honden. Zalig is dat.

Ook kan het soms heel vies werk zijn. Gelukkig ben ik niet zo’n prinsesje en ben ik wel wat gewend. Ik kan gelukkig ook makkelijk een knop omzetten, maar ik kan me ook voorstellen dat niet iedereen deze knop heeft 😎

Vanaf december begint mijn laatste module. Dan beginnen de praktijklessen en gaan we kijken of ik en mijn medestudenten na al die dagen stage dan ook werkelijk wat geleerd hebben😊 en kunnen we naar een examen toe gaan werken. We hebben trouwens ook een hele fijne groep studenten. We zijn met zijn zessen en zitten ruim een jaar in hetzelfde schuitje. Maar dat is geen straf, want het zijn allemaal hele leuke dames en allemaal ontzettend gemotiveerd. We zijn best verschillend, maar we hebben allemaal hetzelfde doel…

Dus laat de volgende theoriedag maar weer komen 👍

Groet, Ilse

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.