Blog artikelen
Een huis en leven vol honden – deel I

Ilse Truijen won dit jaar De Trimacademie Beurs. Gedurende haar opleiding geeft ze een kijkje achter de schermen door regelmatig een blog te schrijven. Hoe het allemaal begon. Als klein meisje wilde ik altijd kapster worden, maar helaas is hier nooit iets van terechtgekomen en ben ik via heel veel omwegen beland op kantoor. Een…

online les trimmen

Ilse Truijen won dit jaar De Trimacademie Beurs. Gedurende haar opleiding geeft ze een kijkje achter de schermen door regelmatig een blog te schrijven.

Hoe het allemaal begon.

omscholen naar trimsterAls klein meisje wilde ik altijd kapster worden, maar helaas is hier nooit iets van terechtgekomen en ben ik via heel veel omwegen beland op kantoor. Een baan als Financial Administrator, oftewel een moeilijk woord voor boekhoudkundig medewerker. En ja, het klinkt eigenlijk ook net zo saai als dat het is. Ik zoek in elke baan uitdaging om het enigszins spannend te houden, maar op een gegeven moment is het eigenlijk wel klaar.

Je komt op een punt in je leven waarin je beseft dat je nu echt wat leuks wilt gaan doen. Ik ben nu 44 en doe dit werk al bijna 20 jaar. Jeetje klinkt wel echt heel lang, als ik het hardop zeg. Best knap van mezelf dat ik het zolang al doe. Maar ineens kwam het besef, ik moet ook nog heel wat jaren en wil ik dat nog op deze manier blijven doen? Het was mijn zus die me tijdens een etentje de ogen deed openen. Ze heeft zelf ook ooit voor deze keuze gestaan en de stap genomen. Ze zei dat ik ervoor moest gaan!

Mijn zus heeft me wel aan het denken gezet en die week ben ik rond gaan snuffelen door het aanbod en de mogelijkheden die er in Nederland aangeboden werden. Ik had natuurlijk wel wat eisen. De theorie moest op zaterdag in de avond of online te volgen zijn en stage, tja ,wat daarmee? Want ik werk 36 uur. Ik kwam uiteindelijk uit bij De Trimacademie, deze stond mij absoluut aan. En hey, er stond een wedstrijd op hun website. Daarmee kon je de complete opleiding winnen!

 

https://www.trimacademie.nl/beurs-winnen/

 

Nou dat zou natuurlijk helemaal het einde zijn…alleen ik win nooit wat. Maar niet geschoten is altijd mis. Ik heb dezelfde avond mijn verhaal ingezonden. Zo hup, vanuit mijn hart geschreven en ingestuurd. Het wachten op de reactie duurde nog wel een paar weken want de einddatum was ook nog ruim een maand later. Toen die datum naderde werd ik toch een beetje nerveus. Je weet maar nooit tenslotte. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik bij de laatste drie zat. Pfff, echt zo spannend. Ik moest nu nog een filmpje maken en insturen binnen een week. Ik wist al snel hoe het eruit moest komen te zien. Alles opgenomen, gemonteerd en hopseflops, sent.

 

https://www.facebook.com/trimopleiding/videos/2541267479522797/

 

Mijn familie en vrienden vonden al dat ik met mijn filmpje gewonnen had, maar ja, hoe vond De Trimacademie het filmpje? Dat was het belangrijkste. Vrijdagochtend open ik mijn telefoon en zie ik dat ik welkom geheten wordt in een app-groep van de opleiding. Huh hoe dan? Het zal toch niet? Ik open Facebook en zie tot mijn grote verbazing dat ik gewonnen heb. Nou, ik heb geloof ik geschreeuwd! Zo blij was ik. Nog nooit iets gewonnen en dan nu deze fantastische opleiding. Poeh, niet normaal hoe ik me die dag voelde. Zo gelukkig.

De dag daarop begon de eerste theoriedag al. Dat was even schrikken, want ik was totaal niet voorbereid natuurlijk. Wegens de Corona was de theorie online. Dus dat was wel even handig. De lessen waren duidelijk en goed te volgen. Veel informatie gekregen en al veel geleerd.

 

Ik moest natuurlijk ook nog een stageplek regelen. Even Google Maps erbij gepakt en naar trimsalons gezocht. Al snel had ik er één gevonden. Eén telefoontje verder en een kennismaking was geregeld. Twee dagen later op gesprek geweest en yes, ook dat was geregeld voor de vrijdag en de zaterdag. Super, alleen wist mijn baas nog van niets en aangezien ik normaal een halve dag werk op vrijdag, moest ik hem ook nog even overtuigen dat ik die vrijdagen voortaan wilde skippen. De eerste reactie van mijn baas was niet super enthousiast, maar ik heb hem even de tijd gegeven om aan het idee te wennen. Na een week was hij weer hersteld van de shock en heb ik hem weten over te halen. Inmiddels heb ik er al een aantal weken opzitten in de trimsalon. Het voelde eigenlijk vanaf de eerst dag heel goed en normaal. Ik denk dat ik nu pas echt op mijn plek ben. Hoe anders kan een eerste kantoordag zijn. Dat duurde bij mij altijd weken voordat ik echt gewend was. Nou niet in de trimsalon. Het was of ik hier altijd al moest zijn. Ik heb al heel wat honden gewassen, gedroogd en geschoren inmiddels en al een klein beetje geknipt. Honden in alle vormen en verschijningen. Ik vind het heerlijk. De tijd vliegt voorbij op zo’n dag. Wat me wel opgevallen is, is dat er toch best veel onverzorgde hondjes gebracht worden. Helaas houdt niet iedereen zijn hondje even schoon en klitvrij. Volgens mij sommige baasjes  regelmatig de borstels kwijt.

De eerste echte theoriedag hebben we er inmiddels ook opzitten.

Fijn om iedereen nu eens in real life te kunnen ontmoeten. Is toch veel gezelliger als achter een pc, waarbij je niet zo fijn met elkaar kunt communiceren. Ondanks dat we elkaar nog niet eerder ontmoet hadden, was het toch of ik iedereen al een beetje kende.

Van alle appjes. De les in Venray was super goed verzorgd.

Duidelijke uitleg gekregen en veel ruimte om vragen te stellen. Wat een prachtige trimsalon trouwens, Woeffers. Zo zou ik het straks ook wel willen.

 

 

 

De volgende les is een combinatie van praktijk en theorie en nemen we allemaal een hondje mee. De praktijk zal bestaan uit wassen, drogen en een beetje scheerwerk. Ik heb al een date met een hondenvriendje geregeld voor die dag. En kort daarna is het examen van deze module al en zit de eerste module er alweer op. En dan natuurlijk door naar de volgende stap; module 2.

Groet, Ilse

 

 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.