Blog artikelen
De essentie van het trimmen

Leren trimmen is in mijn ogen niet alleen het correct hanteren van een tondeuse en je schaar of het perfecte eindresultaat neerzetten, maar vooral ook hoe je onder alle omstandigheden op een rustige en zelfverzekerde manier elk hond of kat kan trimmen. Het trimmen van honden en katten is in mijn ogen de ultieme belevenis…

trimmen met rust

Leren trimmen is in mijn ogen niet alleen het correct hanteren van een tondeuse en je schaar of het perfecte eindresultaat neerzetten, maar vooral ook hoe je onder alle omstandigheden op een rustige en zelfverzekerde manier elk hond of kat kan trimmen. Het trimmen van honden en katten is in mijn ogen de ultieme belevenis die je samen met dieren kan hebben. Mijn doel voor iedereen die ik op mag leiden tot honden- of kattentrimmer is om bijzondere momenten te mogen ervaren ongeacht de omstandigheden. Wanneer je je energie verandert, verandert het de belevenis voor zowel de trimmer als het dier.

Ik heb altijd een diepere band met dieren gehad. Vanaf zeer jonge leeftijd zijn er altijd dieren in mijn leven geweest. Als kruipende dreumes schijn ik ooit de brokjes van de Dalmatische Hond van mijn oma te hebben opgegeten. Toen ik ouder werd, had ze een klein bastaardje genaamd Gizmo waar mijn zusje en ik dol op waren en die we vaak mochten uitlaten. Mijn oom en tante hadden Leonbergers en thuis groeide ik op met konijnen en cavia’s. Na schooltijd fietsten we vaak naar de dierenwinkels om alle beestjes te bekijken (toen was dat nog gewoon) en door de jaren heen heb ik mijn ouders vele malen aan hun hoofd gezeurd om een hondje. Desondanks heeft het tot 2007 geduurd voor mijn eerste eigen hond in mijn leven kwam.

Mijn dieren hebben me zoveel liefde gegeven. Ze doen alles om je blij te maken en door middel van hun verzorging probeerde ik mijn liefde voor hen te laten blijken. Mijn dieren hebben me door de moeilijkste tijden, zowel geestelijk als lichamelijk, heen gesleept. Ze hebben me, net als mijn kinderen, een reden gegeven om mezelf ondanks alles dagelijks uit bed te hijsen, ze te eten te geven en met ze naar buiten te gaan en als ik echt eens een slechte dag had, lagen ze letterlijk en figuurlijk als steun bij me in bed. Dankzij het trimmen kan ik niet alleen voor mijn gezin zorgen, maar ben ik ook een beter persoon geworden. Trimmen is meer dan alleen vachtverzorging. Ik mag anderen en hun dieren helpen en dit voelt zo dankbaar.

Natuurlijk leer je bij De Trimacademie de juiste technieken, gereedschappen  en materialen, maar onze focus ligt ook op principes en intenties. Ook al trimmen we dieren om ze te helpen, als het tegen hun wil is of je veroorzaakt onbedoelde schade, dan zal je toch je handelingen moeten heroverwegen. Daarom zijn onze drie peilers: 1. Wij hanteren de hoogste standaard van kwaliteit 2. We leiden je op tot succesvol ondernemer, maar bovenal: 3. Ligt bij ons de focus op het welzijn en welbevinden van het huisdier. En ook ik blijf me hier constant in bijscholen. Dit jaar ligt mijn focus op het toepassen van essentiële oliën in de trimsalon en Healing Touch for Animals (HTA). In juni start ik met level 3 en het doel is mij uiteindelijk te kunnen certificeren tot practitioner (level 5).

Wij trimmers delen dezelfde passie en liefde voor dieren. Een passie en liefde die niet iedereen snapt, maar hetzelfde werkt als leren fietsen. Als je het eenmaal kan, vergeet je het nooit weer. Mijn doel en wens is dat het trimmen voor jou een mooie en innige beleving wordt die zorgt voor innerlijke rust, een heilzame werking en geluk voor zowel jou als de dieren die je mag trimmen.

Liefs,
JessicaHealing Touch for Animals

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.