Blog artikelen
Daalt jouw inkomen ook met de temperatuur?

Wanneer je rekeningen te betalen hebt, zit je er niet op te wachten dat het aantal afspraken en jouw inkomen daalt met de temperatuur. Dit probleem kan je ondervangen door je klanten aan te moedigen direct een nieuwe afspraak te maken. Het blijft me verbazen hoeveel baasjes gewoon niet weten welke (vacht)verzorging hun huisdier nodig heeft…

winter

Wanneer je rekeningen te betalen hebt, zit je er niet op te wachten dat het aantal afspraken en jouw inkomen daalt met de temperatuur. Dit probleem kan je ondervangen door je klanten aan te moedigen direct een nieuwe afspraak te maken. Het blijft me verbazen hoeveel baasjes gewoon niet weten welke (vacht)verzorging hun huisdier nodig heeft als het buiten kouder wordt. Een professionele trimsalon is gebaseerd op dienstverlening en dus servicegericht. Jij bent dus een probleemoplosser. En als je klanten niet eens weten dat ze een probleem hebben, wacht je dus ook nog een opvoedkundige taak. 

In de meest koude tijd van het jaar beleven we de piek voor feestdagen. Profiteer hier van!

Zes problemen tijdens het koude weer:

  1. Hygiëne: Onze huisdieren leven bij ons in huis, waardoor hygiëne essentieel is en daarom moeten ze geregeld in bad.
  2. Regelmatig borstelen: Voorkomt klitten, verdeelt het talg en masseert de huid. 
  3. Nagels: Ook tijdens de winter moeten deze regelmatig geknipt of gevijld worden.
  4. Voeten: Lange haren tussen de tenen en voetzoeltjes blijven langer nat, waardoor ze sneller klitten. Ook vormen zich er snel ijsballetjes als er buiten sneeuw ligt. Dit kan irriteren of zelfs pijnlijk zijn. 
  5. Haargroei: Hoewel het haar in de winter minder hard groeit, is goede vachtverzorging en trimmen nog steeds nodig.
  6. Droog en statisch: Zowel de huid als het haar kunnen uitdrogen door de combinatie van het koude weer buiten en de brullende verwarming binnen. Speciale shampoos en producten zowel het statische als de droogheid bestrijden. 

Wanneer je klant zijn huisdier weer op komt halen, onderstreep dan bovenstaande punten en stel voor om direct een nieuwe afspraak te maken in het belang van hun huisdier. Leg uit welke interval tussen de afspraken voor hun huisdier gebaseerd op zijn of haar vachttype het meest ideaal is en stel een datum voor. Zijn jouw klanten prijsgevoelig? Biedt ze dan een zogenaamde winteraanbieding of VIP-korting als ze binnen een x aantal weken terugkomen. Ik werk zelf bijvoorbeeld met een VIP korting. Dit houdt in dat klanten die binnen 4-6 weken terugkomen 20% korting, binnen 6-8 weken 15%, 8-10 weken 10% en 10-12 weken 5%. 

Misschien denk je nu: Oeps! Ik ben vergeten om direct een nieuwe afspraak te maken! Geen probleem. Pak gewoon je agenda en blader terug tot eind november, pak de telefoon en bel je klanten die in de trimsalon zijn geweest tot 24 november. Vertel ze beleefd en vriendelijk dat je bent vergeten om direct een nieuwe afspraak te maken en vergeet niet je winteraanbieding of je VIP-korting te noemen.

Trimmen en koud weer:

1. Jasjes, truitjes, dekjes zorgen voor wrijving met het haar en bij constante frictie kan dit bij lange vachten voor klitten zorgen. Adviseer je klanten dus om deze uit te doen voor ze naar binnen gaan. Wij dragen tenslotte onze winterjas ook niet binnen.

2. Het constant dragen van jasjes en truitjes zorgt bovendien voor statisch haar, een droge huid en dat vieze geurtjes ontstaan. Professionele vachtverzorging kan dit voorkomen. 

3. De meeste baasjes willen vaak het kapsel van hun viervoeter in de winter een tikkeltje langer dan in de winter, maar er moet dan juist meer aan de vachtverzorging gedaan worden. Sommige baasjes stellen juist de afspraak uit met als gevolg dat we in het voorjaar met allemaal vervilte honden zitten. Onderstreep dus het belang van het extra onderhoud en biedt dan ook zogenaamde onderhoudsbeurtjes aan: Wassen met een vochtinbrengende shampoo en conditioner, borstelen, nagels knippen en minimale trimming (ogen, voeten, anus en geslachtsdelen). Deze boek je om de 2-4 weken tegen gereduceerd tarief. 

Is het nog steeds rustig? Plan het dan voor volgend jaar en geniet dan van de tijd voor jezelf. Gebruik de tijd om aan je zaak te werken in plaats van erin, bijvoorbeeld projecten die je had uitgesteld. Of maak er een werkweek van vier dagen van of boek een vakantie. 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.