logo Trimacademie_02
Blog artikelen
All
  • All
  • Geen categorie

Concurreren op prijs is gewoon KUT

Schreef ze dat nu echt? Ja, dus! Iedereen die mij kent weet dat ik er geen doekjes om windt. Ik zeg gewoon waar het op staat. Elke trimster krijgt vroeg of laat wel eens de opmerking: “De andere trimster vraagt maar €25!” Toen ik net geopend was (inmiddels 12 jaar geleden), belde een werknemer van…

Ik wil een eigen trimsalon – deel 6

De eerste maand zit er op. Ga er niet vanuit dat je direct een volle agenda hebt. Wanhoop niet. Op het moment dat je niet IN je bedrijf werkt, heb je juist de tijd om AAN je bedrijf te werken (of als het later erg druk is, om even op adem te komen). Succesvol worden is één ding, succesvol blijven is van een heel andere orde en nog veel belangrijker!

Ik wil een eigen trimsalon – deel 5

Eindelijk is het dan zover: Je hebt je diploma gehaald, je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je trimsalon is ingericht, je website in de lucht, tijd om de deuren te openen en de eerste klanten te ontvangen.

Nooit was ik zo ver gekomen zonder een goede opleiding en juiste begeleiding

In 2016 verloor ik mijn baan door een fusie. Een uitstekend moment om mijn droom “werken met dieren” waar te gaan maken. Na verschillende dingen te hebben bekeken en geprobeerd, sprak het trimmen mij het meeste aan. Maar om echt een beeld te krijgen van het vak, heb ik eerst bij twee verschillende salons een dagje…

Ik wil een eigen trimsalon – deel 4

Voordat je een huurovereenkomst tekent, trimmateriaal besteld of andere financiële verplichtingen aangaat, moet je deze vraag eerlijk beantwoorden: Hoe kom ik aan de financiële middelen? Dit omvat alles vanaf het moment van de opening tot de eerste zes maanden dat je open bent.

“Dankzij De Trimacademie kan ik mijn droomberoep uitoefenen”

Melany Stam won in 2017 de eerste Trimacademie Beurs. Hieronder beschrijft ze hoe het allemaal begon, waar ze nu staat en alles wat daartussen is gebeurd. Het begon allemaal eind 2016. Ik zag bij Karen Wolder (die ik kende via de Amerikaanse Cocker Facebookpagina) een gedeeld bericht van de Trimacademie dat ze een beurs voor…

Ik wil een eigen trimsalon – deel 3

Eén van de eerste beslissingen die je maakt, nadat je hebt besloten om voor jezelf te beginnen als trimmer (en tevens één van de belangrijkste bij het bepalen van je succes) is de locatie van je trimsalon.

Ik wil een eigen trimsalon – deel 2

In mijn vorige blog en deel 1 van ‘Ik wil een eigen trimsalon’ schreef ik al over dat ondernemen initiatief nemen is en het najagen van marktkansen. In dit deel ga ik het hebben over je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de rechtsvorm die je gaat gebruiken voor jouw trimsalon.

Bewuste keuzes maken

Het is ongeveer 3 jaar geleden, dat ik begon te twijfelen aan mijn baan en carrière keus. Ik had een goed betaalde baan in de zorg, maar ging steeds meer met tegenzin naar het werk. Het gaf mij geen voldoening meer en heb voor mijzelf besloten, om het roer volledig om te gooien. Met mijn…

Ik wil een eigen trimsalon – deel 1

Een vaak gehoorde kreet van aspirant-trimmers en net afgestudeerden is “Ik wil een eigen trimsalon, maar hoe pak ik dat aan?” In deze reeks ga ik je wekelijks stap voor stap helpen bij het opzetten van je eigen trimsalon.

maak van 2019 jouw jaar!

Download het werkboek en ga meteen aan de slag. 

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
opt-in mockup trimacademie2