Blog artikelen
Bewuste keuzes maken

Het is ongeveer 3 jaar geleden, dat ik begon te twijfelen aan mijn baan en carrière keus. Ik had een goed betaalde baan in de zorg, maar ging steeds meer met tegenzin naar het werk. Het gaf mij geen voldoening meer en heb voor mijzelf besloten, om het roer volledig om te gooien. Met mijn…

TRIM Blog Foto's (13)

Het is ongeveer 3 jaar geleden, dat ik begon te twijfelen aan mijn baan en carrière keus. Ik had een goed betaalde baan in de zorg, maar ging steeds meer met tegenzin naar het werk. Het gaf mij geen voldoening meer en heb voor mijzelf besloten, om het roer volledig om te gooien.

Met mijn eigen honden ging ik al wel naar een trimsalon, maar telkens als ze dan weer thuis waren, dacht ik, “dit kan toch beter”. En na ze dan zelf te hebben bijgewerkt, zagen ze er een stuk beter uit.  Waarop mijn man zei: “waarom ga je dit dan zelf niet doen

In de weken die volgden, ben ik op zoek gegaan naar een goede opleiding in deze branche. Over Nederland verdeeld waren er voldoende mogelijkheden, maar sprak mij er maar één echt aan, De Trimacademie.

De Trimacademie heeft verdeeld over de regio’s verschillende mogelijkheden, voor zowel theorie alsmede de praktijkopleiding. En op diverse plaatsen een goed en gedegen stageadres. Dit was voor mij één van de vereisten, om tot een succesvol resultaat te komen. En tevens omdat de vereisten bij examens hoog liggen, deze het diploma meerwaarde geven.

In oktober 2016, ben ik dan ook begonnen aan de opleiding in Norg met als stageadres Trimsalon DoggyStyle in Hardenberg.

Hardenberg is dan wel niet naast de deur, maar uit onderzoek bleek, dat hier veel diverse rassen komen, en dit de opleiding ten goede komt, en dus ook veel te leren valt.

Ik heb daarnaast bewust gekozen, om drie dagen per week stage te gaan lopen, omdat ik van mening ben, dat deze opleiding of dit vak niet in 100 dagen onder de knie te krijgen is. Dat gold ook voor mijn examens. Ook hier weer de keuze gemaakt om, één onderdeel per examen te doen, en hier rustig naar toe te werken Natuurlijk zal het best zo zijn, dat je in een tijdsbestek van één jaar je diploma kan halen, maar je nog lang niet alle rassen kent en kneepjes van het vak.

In januari 2018 kreeg ik de kans om mijn eigen salon (Trimsalon Welsh Cottage) te openen. Nou ja kans!! Het kwam zo op ons pad. Ondanks dat ik mijn eigen salon had, heb ik toch nog meer dan een jaar mijn stage met één dag in de week voorgezet. En volg tevens de door de Trimacademie aangeboden workshops en bijscholing.

Ik ben nu iets meer dan twee jaar werkzaam in deze branche, en heb tot op de dag van vandaag, geen enkele spijt van mijn keuze. Sterker nog:” ik had dit tien jaar eerder moeten doen”.

Mijn salon loopt boven verwachting, en mijn klanten zijn uitermate tevreden. Ook hier ben ik uitgegaan van mijn eigen visie en motivatie. Anders ? Ja, maar daarom ben ik hier aan begonnen.  En weet ik iets niet, of twijfel ik over een behandeling. Dan kan ik altijd terugvallen op de Trimacademie. Deze helpt en ondersteund je ook na je opleiding. Voor dit jaar staan er weer diverse workshops en lezingen gepland. Want!! Uitgeleerd ben je nooit.

 

Christèl Bonke

Trimsalon Welsh Cottage

Bornerbroek-Almelo

 

 

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.