Blog artikelen
6 redenen waarom honden- en kattentrimmers de beste baan ter wereld hebben

Als je een passie hebt voor dieren kan een carrière als honden- of kattentrimster de perfecte keuze zijn. Elke dag geeft je voldoening, omdat je helpt om voor huisdieren te zorgen en het tegelijkertijd een branche is die snel groeit. Een win-winsituatie dus! Er zijn veel geweldige redenen waarom professionele trimmers voor dit werkveld kiezen….

6 REDENEN WAAROM TRIMMERS DE BESTE BAAN TER WERELD HEBBEN

Als je een passie hebt voor dieren kan een carrière als honden- of kattentrimster de perfecte keuze zijn. Elke dag geeft je voldoening, omdat je helpt om voor huisdieren te zorgen en het tegelijkertijd een branche is die snel groeit. Een win-winsituatie dus!

Er zijn veel geweldige redenen waarom professionele trimmers voor dit werkveld kiezen. En velen zullen je vertellen dat ze de beste baan ter wereld hebben! Lees hieronder de 6 redenen waarom het trimmen van huisdieren echt de beste carrière is.

 

  1. Nieuwe vrienden maken

Honden- en kattentrimmers zijn van nature extravert en vriendelijk en maken graag nieuwe vrienden. In het bijzonder viervoeters! Hoewel we er zeker van zijn dat jouw klanten je zullen aanbidden en vertrouwen, stelt een baan als honden- of kattentrimmer je in staat om een breed scala aan verschillende honden- of kattenrassen te leren kennen, je te leren hoe je voor elk ras moet zorgen én je je in elke situatie kunt inleven. Je kan jezelf echt een honden- of kattenfluisteraar noemen!

 

  1. Nieuwe vaardigheden leren

Als je een carrière als professionele trimmer overweegt, weet je dat een diploma je onderscheidt van al je collega-trimsalons. Door je in te schrijven voor een opleiding  tot honden- of kattentrimmer, leer je praktische en theoretische vaardigheden die je zullen helpen je carrière als trimmer te starten. Je voltooit opdrachten die zijn gebaseerd op scenario’s uit de echte wereld, en je kunt aan de slag als je eenmaal bent afgestudeerd.

Alleen omdat je je diploma hebt behaald, wil dat nog niet zeggen dat het leren stopt! Sterker nog, je kunt er zeker van zijn dat elke dag als trimmer een leerervaring zal zijn. Alle dieren zijn anders – je moet bijvoorbeeld kalmerende vaardigheden ontwikkelen voor angstige dieren en situaties omzeilen waarin ze luidruchtig en energiek zijn. Maak je geen zorgen – dit kost allemaal tijd en ervaring, en binnen een paar jaar weet je hoe je met elke situatie om moet gaan!

 

  1. Prettig salaris

Over het algemeen kunnen trimmers tussen €24.000 en €45.000 per jaar verwachten, maar dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Als je je eigen trimsalon runt (daarover later meer!), heb je de vrijheid om je eigen prijzen te bepalen – je kunt diensten samenstellen op basis van jouw doelmarkt, locatie en sterke punten. Dit zal je totale inkomen als professionele trimster sterk beïnvloeden. Een andere grote invloed op je salaris is je ervaring. Hoe meer jaren je onder de gordel hebt, hoe meer je jouw klanten in rekening kunt brengen.

Trimmen is absoluut lucratief! Met een prettig salaris om te beginnen en een groot potentieel voor verhogingen, is het geen wonder dat trimmers van hun werk houden!

 

  1. De gezondheid en het welzijn van dieren behouden

Dit is een gegeven! Als je nadenkt over een carrière in dit vak, geef je echt om het welzijn van je harige klanten. Huisdierbezitters zullen jouw expertise inroepen omdat hun huisdier echt hulp nodig heeft – misschien is hun vacht vervilt, hun nagels overgroeid of krijgen ze vaak oorontstekingen. Wat het probleem ook is, jij biedt zowel de eigenaar als hun dier een dienstverlening dat het leven van hun vriend zal verbeteren. Hoe geweldig is dat?

Je kunt je elke dag goed voelen in deze rol, omdat je weet dat je een dier hebt geholpen om zijn beste leven te leiden en te genieten van een optimale gezondheid. Niet elke baan is even zinvol, en er zijn veel andere beroepen waarin je zelden zo wordt beloond voor je harde werk!

 

  1. Flexibiliteit:

Als je denkt aan je carrière als trimster, zou je je een trimsalon kunnen voorstellen met trimtafels, gereedschappen, materialen en lekkernijen. En daar is niets mis mee! Je zult waarschijnlijk op een bepaald moment tijdens je trimcarrière in dit soort omgeving werken. Er zijn echter veel verschillende vacatures voor trimmers die je misschien niet hebt overwogen. Je kunt ervoor kiezen om in een asiel te trimmen, in een kliniek te werken of zelfs  dijeensten te verlenen als dierenoppas of hondenuitlater.

Je kunt zelfs je eigen trimsalon starten, wat ons bij onze laatste reden brengt waarom trimsters de beste baan ter wereld hebben …

 

  1. Je eigen bedrijf starten

Als je er ooit van gedroomd hebt om je eigen baas te zijn, dan heb je hier als ervaren trimster een uitgelezen kans om dit te doen! Na het aanleren en aanscherpen van je vaardigheden, het opbouwen van je klantenbestand en het zoveel mogelijk leren, heb je de mogelijkheid om je eigen bedrijf te starten.

Natuurlijk zijn er veel dingen die  je moet onderzoeken en regelen voordat je jouw diensten kunt gaan aanbieden. Het kiezen van jouw bedrijfsnaam, ervoor zorgen dat je financiën op orde zijn en het regelem van een ruimte zijn belangrijke elementen van het proces. Maar als je eenmaal aan de slag gaat, kan je jouw eigen uren en prijzen bepalen, jouw klanten kiezen en jouw merk ontwikkelen. Jouw salaris zal ook profiteren van het hebben van een bedrijf en je zult genieten van meer flexibiliteit dan ooit tevoren!

WORDT 2024 JOUW JAAR?

De Trimacademie respecteert jouw privacy conform de General Data Protection Regulation. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Cover-2023

onze TRIMOPLEIDING start 2x per jaar: april en oktober

Heb je vragen?

Wij hebben antwoorden.

Laat een reactie achter

Aan de slag als hondentrimmer?

In april starten we weer met de vakopleiding hondentrimmen. Bekijk welke data en locaties het beste geschikt zijn voor jou.

*** NIEUW ***

Met onze online leeromgeving is de opleiding eventueel ook grotendeels online te volgen.