Nathalie Smits

Gebruikerswaardering:  / 5
ZwakZeer goed 

NathalieNathalie Smits is van origine verpleegkundige. Jaren heeft zij met passie en toewijding in de verpleegkunde gewerkt . Helaas liepel dingen niet zoals gewensd, maar bij de pakken neer zitten wilde niet.

 

Sinds 2003 fokt ze Brits Korthaar en showt ze zo af en toe. Naast het fokken van katten is ze sinds mei 2013 keurmeester van diverse kattenrassen. Tijdens het keuren kwam ze soms vachtproblemen tegen en  ook kreeg ze vragen over de verzorging. Ze vond dat ze dit ook moest kunnen beantwoorden. 

 

In maart 2014 volgde ze een workshop katten vachtverzorging en daar merkte ze dat ze het verzorgen van ook langharige katten best in haar vingers had. Toen is ze op zoek gegaan naar een voor mijn gevoel fijne opleiding. In september 2014 startte ze bij De Trimacademie en in februari 2015 slaagde ze voor haar examen met vlag en wimpel.

 

Nathalie werkt het liefst vanuit een holistische benadering en ziet de kat ook als een geheel. Ze werkt graag met de kat en probeert zich aan te passen naar wat ze haar duidelijk probeert te maken. Helaas betekent dit ook dat ze soms ook even kort precies dat moeten doen wat de kat minder fijn vindt op dat ogenblik. Zeker als het een probleemgebied is met bijvoorbeeld klitten of vilt.

 

Nathalie is altijd op zoek naar leuke, additionele cursussen, waardoor ze als trimster/fokker en keurmeester meer kennis kan verwerven om de geliefde kat zo goed mogelijk te behandelen. Ook vind ze het enorm leuk om mensen te leren hoe ze nu het beste voor hun geliefde huisdier kunnen zorgen, en geeft soms workshops aan collegatrimmers

Nathalie Smits - 3.4 out of 5 based on 5 votes