Carolien Tuijn

Gebruikerswaardering:  / 9
ZwakZeer goed 

CaroIn 1989 begon Carolien op haar zestiende met de opleiding voor het Vakbekwaamheisdiploma Hondentoiletteerbedrijf van de toenmalige Stichting Opleidingen Dierenbranche. Anderhalf jaar later slaagde ze en kon ze meteen fulltime blijven werken op haar stagebedrijf bij Betty Smit van Hondenkapsalon Droef. Ze was daar (op haar zeventiende) al snel bedreven in alles. Zowel klantcontact als het begeleiden van stagiaires als het volledig beheersen van alle trimtechnieken en modellen. In 1994 stopte ze daar en verhuisde ze naar Zoetermeer waar ze een hondenuitlaatservice startte en daarbij af en toe bleef trimmen.

 

Dat heeft ze drie jaar gedaan. Intussen was ze zwanger en naar Hillegom verhuisd. In 1997 opende ze Trimsalon Ole Guapa in Hillegom, waar ze veel geslaagde stagiaires heeft opgeleid, dierenshampoolijn Animal Plus (nu Animal Nature) heeft opgezet en waar ze begon met deelname aan trimwedstrijden.

 

Na zes jaar verkocht ze deze salon (niet zonder trots met een klantenbestand van plusminus 750 klanten) om naar Brummen te emigreren en daar een groot dierenpension en trimsalon over te nemen. Na acht jaar meer dan fulltime in pension en de trimsalon gewerkt te hebben, besloot Carolien dat haar hart (en haar gezonde verstand) bij het trimmen ligt en heeft het pension overgelaten aan de mensen die daar beter in zijn dan zij. (Aldus Carolien)

 

Ze begon met trimmen bij Pet Wellness Center in Arnhem en haar trimklantenbestand uit Brummen verhuisde naar Zutphen, beide onder de naam "A la Caro". Na 2,5 jaar bij PWC gehuurd te hebben onder strenge regels wilde ze graag weer een plek waar ze meer haar eigen gang kon gaan en startte op het Oremusplein in Arnhem haar eigen toko met ruimte genoeg voor veel stagiaires, cursussen, workshops en groei! Hier is ze drie dagen per week aan het werk. Sinds juni dit jaar woont ze weer in Brummen en trimt ze hier weer één dag in de week.

 

Behaalde plaatsen op trimwedstrijden

 

In 2002:

Zilver op de Benelux Trimkampioenschappen in de open klasse Spaniëls en Setters met een Engelse Cocker Spaniël. Zilver op dezelfde wedstrijd in de open klasse zuivere kniprassen en bastaarden met een kruising Poedel/Bichon.

 

In 2001

Zilver op de Trimwedstrijd in Sneek met een Engelse Cocker Spaniël.

Verder behaalde Carolien haar Masterclass Certificaat in 2013. Naast deze Masterclass Poedel knippen door Mirjam van den Bosch, heeft ze specialisatiecursussen Poedel knippen gevolgd bij Jean Beets en Corry Kroes. Maar vanwege alle praktijkervaring is Carolien een echte allround trimster, maar haar hart en voorkeuren liggen bij het knippen en inkort effileren. 

Carolien en ZEn

Carolien Tuijn - 4.6 out of 5 based on 9 votes